Kronjuvelerna

Tillbringade gårdagskvällen tillsammans med goda vänner och fulla ölglas :) Så härligt att skolans bojor släppt så man får njuta av sin frihet med dem man tycker om. 

Nu ikväll har jag och Malin varit på Saga och sett en förhandsvisning av Kronjuvelerna som var riktigt, riktigt bra! Filmen kan nog bäst beskrivas som en saga för vuxna, full med filosofi, humor och lycka. Men även svart tragik. Kläder och miljöer skiftar så det finns ingen exakt tidsepok. Något som jag fångades mycket av var att det ena sekunden är en mysig och familjär stämning och sedan plötsligt kommer den totala kontrasten och man känner en massiv obehagskänsla. Själva historien tar sin början när huvudpersonen Fragancia blir arresterad, hon är misstänkt för mordförsök på fabrikörsonen Richard Persson. Under förhören får man ta del av hennes livshistoria och sammanlänkningen mellan henne och Richard. Richard var den karaktär som fascinerade mig mest. Han är väldigt kluven. Han har psykotiska drag samtidigt som han är sårbar och väldigt skör. På ytan ser han ut att ha allt man kan önska sig. Det förhåller sig verkligen inte så bakom kulisserna. Han är helt övergiven av omvärlden och är en fånge i sin mörka verklighet. Det gör att man någonstans ändå  kan tycka synd om honom, trots det frånstötande beteende han mestadels visar upp.

Alicia Vikander är definitivt den starkast lysande stjärnan, men de andra skådespelarna övertygar också. Det var lite kul att se Björn Gustafsson i en bi-roll, han bjuder på skön lättsamhet och är som väntat jäkligt charmig.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus