Snabbspolning?

Februari är verkligen den vintermånad som jag tycker är tyngst. Trots att den är relativt kort så känns den oändlig. När man hoppat in i mars kan ändå våras anas lite grann. Som ni märker längtar undertecknad efter sol som värmer ansiktet, solglasögon, vita converse och vårjackor... Det är tur att jag sticker till Spanien om två veckor, tänker hämtar styrka därifrån och ta en liten bit av våren i förskott. Det behövs, för den bittra sanningen är ju att det är ett tag kvar till den ljusa tiden.

London - the whole story.

Vi bodde på Arriva Hotell vid Kings Cross. Inget super fancy, men det var rent och hyfsat mysigt i alla fall. Men duschen var sisådär och det var rätt lyhört. Som tur var hade Gabriel öronproppar och jag kan, som de flesta vet, sova igenom en jordbävning. Dock hade vi helt glömt bort att England inte har samma eluttag som vi har i Sverige så vi kunde inte ladda telefonerna, haha! Som tur var så fick vi låna en laddare av hjälpsam personal från receptionen. Det som var så bra med att bo just vid Kings Cross var att det är en knytpunkt till många tunnelbanelinjer, ungefär som vårt T-centralen. Det fanns även mycket restauranger och snabbköp. Trots att frukost ingick på hotellet valde vi bort det och åt på Starbucks varje morgon. Deras vanilla spice latte samt cheese/marmite panini var min standardmåltid. Marmite är ett salt pålägg som tillverkas av biprodukter från öltillverkning. Det låter inte gott, men det passade faktiskt jättebra till osten.
 
Den första dagen gick vi till London Dungeon, ett skräckkabinett som ligger vid London Bridge. kabinettet återskapar på ett roligt och intressant sätt blodiga historiska händelser från Englands historia. Bland de drygt 14 olika utställningarna finns till exempel stora branden i London, Jack the ripper, boatride to hell och Labyrinth Maze of Mirrors som tydligen är världens största spegellabyrint. Jag är ju väkdig harig av mig så jag gick med hjärtat i halsgropen hela tiden. Älskling lekte ledarhund för hela vår grupp och skulle nödvändighetsvis gå först. Jag fick konstant dra i hans arm och väsa: "Sluta"!  Ett  av momenten som faktiskt enbart var roligt var när vi fick gå in i en rättsal och stå framför en domare. Skådespelare valde ut folk som hamnade i den anklagades bås. Och tro det elle ej: men de valde mig. Jag ville dö, men stegade ändå upp i stolen. Jag anklagades för häxeri. Tydligen hade jag dansat naken på torget och yttrat besvärjelser för att få en stilig man att älska mig. De pekade på Gabriel och sa att jag uppenbarligen hade gjort ett dålig jobb, haha!  Allt slutade med att jag och samtliga i gruppen dömdes till döden. Vi hissades upp i stolar x antal meter över marken där en bödel och en präst väntade. Framför oss dinglade snaror. De läste upp vår dödsdom och pang så flög vi ner. Ett annat roligt moment var boat ride to hell. Det var precis som det låter. Vi åkte i mörkret i varierande fart i små båtar. Läskiga figurer hoppade fram och kedjor skramlade. Någon viskade i mitt öra att jag skulle få vad jag förtjänade och helt plötsligt vräktes en massa vatten över mitt huvud, haha!

 

Samma dag gick vi även förbi Big Ben och fotade lite, det var ståtligt! Åt massa gott gjorde vi också. Det blev brakmiddag och massa god dricka till. På lördagen gick vi till Tower of London. Det var otroligt intressant och rent av magnifikt. Allt var otroligt välbevarat. Det är svårt att tro att det är 900 år gammalt! För den som ej är insatt så kan jag berätta att Towern är en medeltida kunglig borg , vars primära funktioner under lång tid var att vara en fästning, ett kungligt palats och ett fängelse, särskilt för högt uppsatta fångar. Towern har även varit en plats för aavrättning och tortyr, samt vapenhus, skattkammare och zoo. En gång i tiden vaktades ingången av lejon. Under andra perioder har  det funnits en isbjörn och en elefant där. Vi beskådade rustningar, fängelseceller, kronjuvelerna och platsen där bland annat Anne Boleyn halshöggs. Kan definitivt rekommendera ett besök där om ni har vägarna förbi London, det var en av höjdpunkterna under vårt besök.

 

Vi var även i Camden och tittade lite, vilket var enormt kul. Vi handlade inte så mycket, men det var en upplevelse att bara gå omkring där. Vi hann också meed ett besök på Natural History Museum. Det var tyvärr inte lika intressant som jag väntat mig, men det kan också ha berott på att det var väldigt mycket folk där vilket medförde att det var svårt att få en bra titt på allt. Pubar besöktes också. Det blev en hel del varma kryddiga nötter och god öl kan jag säga. Men det vi åt mest av var indisk mat, SÅ GOTT. Vi åt så mycket att det kändes som att det skulle spruta ut ur öronen efter ett tag, haha! På söndagen hann vi även med en shoppingrunda. Vi kollade i massa olika affärer, men i slutänden blev det mest Primark faktiskt. det var så snuskigt billigt att jag nästan snuddade vid att bli en shopaholic därinne. Hittade bland annat en fin blus för 8 pund, shorts för 5 och massa söta strumpor för en spottstyver. Gabriel handlade dock mest, han köpte bland annat fina chinos och tröjor.

 

Besöket i London var underbart roligt och jag vill definitivt åka dit igen snart. Men först blir det Spanien den 26/2! :)


Bättre sent än aldrig.

Nu har det gått ca en vecka sen vi kom hem, men jag vill ändå säga att jag och Gabriel hade en underbar tripp till London! Kommer med en utförlig rapport under morgondagen. Stay tuned!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus