Skräckfilmer och lata timmar i soffan

Ännu en ledig dag är till ända och inget roligt blir gjort. Skärpning på det planet, återigen. Jag är dock extremt trött när jag har en av mina få luckor i schemat, tråkigt men även jävligt sant. Pengar rullar in i alla fall, så då får man ju offra lite i processen.

Det mest ansträngande jag tog mig för idag var ett skräckfilmsmaraton med syrran - mysigt och med hög nostalgifaktor. Vi körde nämligen igenom Scream-serien, med andra ord så regerade 90-talet hela vardagsrummet i X antal timmar. Frosseri i fula frisyrer och illasittande jeans. Flashback, hu.


Poesi från sumpan

Jag missbrukar återigen Oskar Linnros och hans älskade poesi till musik. Låtarna är enkla, men har ändå en märklig förmåga att nå fram till personliga och djupa nivåer hos lyssnaren. Från och med du är ett utmärkt exempel, även om hela plattan är fantastisk. Den spelar på mina starkaste och svagaste strängar. Man blir glad samtidigt som man blir ledsen. Sällsynt det där. Gillade faktiskt hans arbete med Snook och Veronika Maggio också, men nu har han hittat ett riktigt exceptionellt sound som jag verkligen fattat tycke för.

Delar med mig av en ny favvo som ekat i mina öron ett bra tag - hatkärleken till sumpan.

Ack, Sundbyberg


Fascinerande bullshit

Tänk att något så litet kan kännas mäktigt.

New stuff

Långa pass på CG är min vardag just nu, men har haft en del trevliga avbrott också. Inte bara oväntat snälla original till kunder eller lyckan över mums-mums i personalrummet (svar nej, det behövs inte mer än så för att min dag ska bli ljusare) utan tex. nattmat med Sandra, för att gå in på något som totalt skämmer bort mig. Denna rödtopp kan sina grejer i köket, det kan jag stryka under gång på gång. Vad sägs som amerikanska pannkakor med färska bär och grädde? Höll på att smälla av när jag såg högen med perfekta små verk, gudomligt! Lägg till mängder med vinbål och djupa textdiskussioner så har ni bilden av min perfekta kväll efter jobbet med favvo-S.

Jag har även haft en del tidiga pass,  vilket har resulterat i poetiska morgonpromenader från busshållplatsen. Kanske låter helt uppåt väggarna, men det är så tyst och fint vid den tiden på dygnet. Jag kan tänka utan sorlet från hela världen som stör. Väl på plats så buntar jag tidningar och pysslar i lugn och ro medans jag då och då får en enstaka kund. Lugnet före stormen så att säga, även om tiden går sjukt långsamt ibland.


Lazy weekend

Hela helgen har jag bara ägnat mig åt slöa och lata aktiviteter - lite trist eftersom jag mer än gärna velat komma ut och göra saker. Tyvärr har min kropp inte känt samma sak och då är det bara att ge efter. Tv:n har varit min bästa vän (hur patetiskt låter inte det?) och mitt främsta problem har varit att digitalboxen har lagt av. Förbannade comhem - alltid nåt strul. Ska försöka göra nåt konstruktivt i dag och så lovar jag dyrt och heligt att återkomma med lite intressantare rapporter under veckans gång - detta är nämligen deppigt att läsa till och med för mig, haha! Och så kan vi ju inte ha det.

P.S. Syrran drar till Miami och New York i morgon bitti. Jag vill krypa mer i hennes resväska och dra ut i världen - får nöja mig med alla fina bilder efteråt istället. Bon voyage, söta syster!


Robert Frost

Some say the world will end in fire,
Some say in ice.
From what I've tasted of desire
I hold with those who favor fire.
But if it had to perish twice,
I think I know enough of hate
To say that for destruction ice
Is also great
And would suffice.


How many people feel like their bed is like an oven?

Kvällen har varit ett riktigt guldkorn. Mötte upp L och gick på Eclipse här på söder. Mysigt, har saknat henne. Säga vad man vill om Twilight, men Robert Pattinson är het som en rykande potatis. Har dock lite svårt för hans karaktärs smöriga lines ibland. Kolla in Remember me istället, en riktigt bra film som jag rekommenderar starkt. Har inte så mycket annat att rapportera... är sömnig och seg av värmen. Jäkligt svårt att få någon tillfredställande vila trots tröttheten - känner mig sugen på att ta ut täcket ur påslakanet för att få lite svalka eller alternativt sno en fläkt. Får se vad jag satsar på, men nåt måste göras. Jag känner mig nämligen som en grillad gris på spett.

I morgon blir det tillbaka till plikterna igen - men det är bara ett tre timmars pass och börjar inte förrän kl 17, vilket är skönt. Börjar komma in mer i rutinerna nu och det är bara att tacksamt ta emot det. Att vara ny och inte veta vad man sysslar med kvalar nog in på min tio-i-topp-lista av obekväma situationer. Huvva.


Spending time with myself

Njuter för tillfället av min enda lediga dag på hela veckan - ser med andra ord på serier och myser i ett soffhörn. Det behövs inte så mycket mer än så för att jag ska känna mig himmelskt tacksam. Börjar kl 10.30 i morgon, men eftersom jag har så lång resväg måste jag kliva upp redan vid 8 för att hinna med bussen som avgår från mig vid 9. Med väntetider så tar det ibland över en timme att ta sig fram - sanslöst.

Familjen åkte btw till Brevens bruk för några timmar sedan och jag är ensam med mina tankar. De kommer hem igen nästa vecka, så jag ska passa på att få lite kvalitetstid med mig själv och uppskatta det fantastiska i att få ha tv:n i privat ägo och slippa krig i toakön. Så trivialt egentligen, men ack så härligt ändå på sätt och vis.


Fresh, new and confusing.

Första utbildningsdagen var omtumlande, precis som det alltid blir när man får väldigt mycket information på samma gång. Byxorna var som väntat för långa och för stora. Tupacs kusin skulle lätt fått plats i mitt ena byxben. Skjortan satt dock ovanligt fint om jag får säga det själv, tur att jag klär i blått - haha!

Antog helt automatiskt att jag hade stresståligheten kvar i ryggraden, men där fick jag igen så jag teg. Usch och fy. Det är nästan så att man skäms. Nej, nu ska korten ut på bordet. Jag kände mig som en idiot. Sista timmen fick jag dock stå med S och då blev det trots allt lite fason på det i slutänden. Nu har jag repeterat här hemma under kvällens gång (måste erkänna att det finns en del frågetecken kvar, men det löser sig väl under tidens gång) samt fixat en fusk-lapp för koder. Finns hur många som helst, tur att min vackra vän är så samarbetsvillig. En räddare i nöden, I owe you S. Big time!


Things to do

Storstädning på g! Ska bli så skönt att få det riktigt rent och skurat. Lär bli så trött av det hela att jag somnar tidigt till på köpet, vilket är prima. Börjar nämligen på nya jobbet i morgon och behöver vara utvilad.  Att sitta med mörka ringar under ögonen och ha en dålig natts sömn bakom sig är ju inte direkt superbra  när man ska ta in massa ny information. Måste även ta och traska ner till J för att titta till Agnes. Maten tog tyvärr slut i dag och J är fast i Borlänge eftersom bilen gått sönder, har därför införskaffat några  extra burkar som jag ska stuva in i kylen.
   Hoppas att den här faller kissen i smaken.


The color of the night

Kom precis hem från J, är kattvakt åt ulltotten för tillfället. Lät henne gå ut på balkongen i koppel ett tag medans jag bytte i lådan och fyllde på skålarna med mat och vatten. Tyvärr hann jag inte vara där så länge i dag eftersom jag är bortbjuden. Det vankas grillfest på götgatans takterass, min gamla vän Emma Westin fyllde nämligen år igår så vi ska fira henne med pompa och ståt.  Förvandling från lumphög till nyponros känns som nästa steg på agendan. Skulle dock vara jäkligt praktiskt om man kunde vara en nyponros i mjukisbyxor - ack, barndomens pyjamaspartyn var så underskattande.

 Later peeps!


Today

Svala vindar smeker ansiktet och det känns skönt att jag trotsade tröttheten imorse när jag sömndrucket pallrade mig iväg till sjukhuset. Var lite nervig. Som tidigare sagts så är jag ett gränsfall, fick testa genom att titta genom prismor för att se om det gick att genomföra i alla fall. Och det går! Mitt datum för operation är den 6 september. Hoppas på ett stabilt och bra resultat.

Förhoppningsvis är detta sista gången jag lägger mig på operationsbordet - hatar det så jävla mycket.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus