DSV är rätt fina ändå...

Humöret är på uppgång :) upptäckte nämligen att del A på tentan ska göras hemma på datorn och man får använda böckerna. Om man vill ha mer än godkänt i betyg ska man göra del B den 27:e. Vilket jag självklart vill, men känns lugnande att första delen är säkrad. Ytterligare ett plus i kanten för DSV är att de filmar sina föreläsningar och lägger upp dem på webben. Yey, med andra ord dags att repetera till labben som är på fredag.


Farväl till sommaren.

I går hade jag min första föreläsning i data - och systemvetenskap. Jag har inte varit så nollställd sen den litteraturvetenskapliga analysen... det började i helt rätt ände. Datorns historia. Sen spårade det ur totalt då föreläsaren hoppade in på talsystem. Det binära, decimala, hexadecimala. Vi ska kunna konvertera mellan de olika systemen och jag kommer för fan inte ens ihåg talbasen hos dem alla tre i nuläget. Jag blev deprimerad och stegade in på akademibokhandeln igår kväll och tröstshoppade böcker för 800 kr. Tidigare samma dag inhandlande jag även en mockajacka så man kan ju verkligen inte kalla det draget för genomtänkt. Tog dessutom Sandras kvällstid¨på jobbet i dag så jag kommer inte hinna plugga. Fan. Och tror ni att jag kvitterat ut ett passerkort än? Nope. Jag vinkar adjö till sommaren och försöker tagga till, hösten är ju lika med ny start...

 


Farmor och farfar.

När familjen besökte Spanien i juli så fick de med sig mina farföräldrars bröllopsfoto. Jag har inte sett det på flera år och det känns som att det äntligen funnit sin rätta plats. Bilden är från sent 1950-tal och båda är 20-22 år gamla. Farfars vallonska drag är verkligen tydliga här. Det är dock synd att fotot är svartvitt, för det är en häftig kontrast med hans blå ögon mot det där mörka håret. Farmors lockar blev tydligen helt förstörda av en klåpare till frisör, dagen till ära. Men hon är ändå så fin. Jag tänker regelbundet på henne. Det är mer sällan nu, men ibland hugger sorgen tag i mig med järnklor. Jag saknar henne.


Just kids.

För det mesta är jag en amatör-kock på uppgång, i dag gick det bara käpprätt åt skogen. Lagade köttbullar med champinjoner. Till det spagetti med en sås innehållandes rödlök, färsk spenat, dijonsenap och lätt creme fraiche. Köttbullarna glömde jag krydda totalt och de vägrade dessutom behålla sin runda form. ( Nej, jag glömde inte ägg och ströbröd.) Det övriga såg aptitligt ut på tallriken, men smakade apa. Skum eftersmak är bara förnamnet. Hela sällskapet kastade sitt käk och det slutade med att vi satte tänderna i smörgåsar med rökt makrill och skagenröra...

Under kvällens gång har jag mestadels bara på tv. Men nu vänds gluggarna mot denna lilla goding. Yes, nattläsningen är g! Patti Smiths Just kids. Riktigt bra hittills.


Dagboksanteckningar i det tysta.

Trasiga kanter som fladdrar i vinden. Smutsiga sömmar. Ibland undrar jag hur jag orkar hålla ihop mig själv över huvud taget. Jag vill tro att det går, men jag vacklar hela tiden. I kväll tar jag en tablett och lägger undan spegeln, styrka är en nödvändighet och jag suger i mig kraften... för allt jag har och vill erövra.


Nattliga skriverier

Har inte direkt gjort något konstruktivt av den här dagen - jo, en glädjestund med flickorna. Men där tog det slut. Loggat ut och in på facebook, ingen aning om varför eftersom man ändå upptäcker efter fem sekunder att det är förbannat trist och surfar vidare. Mitt ass har i princip växt fast vid sängen! I morgon ska jag ut i verkligheten igen. Blir ett mini-pass på jobbet samt födelsedagsgalej. Jag och M ska sippa på strawberry daquiris och njuta av mänskligt sällskap... kan ju inte bli annat än succé :)


Blivit biten av shopping-djävulen igen.

Älskar eleven.se. Och hatar. Det finns alldeles för mycket saker jag vill ha där! Hejdade mig när jag fyllt varukorgen med dessa, världens bästa mascara + en liten epilator. Herre jesus. Nu måste jag hejda mig!


För det mesta älskar jag regn, men i dag kunde jag ha klarat mig utan det faktiskt.

Hade maximal otur i dag. Åkte hemifrån en timme innan jag skulle fika i gamla stan, men tror ni inte att busshelvetet får tekniska problem och står fast? Det var något fel på dörrarna och busschauffören (subban från helvetet) lät oss inte stiga av  "för det skulle ju strax vara fixat". Slutade med att jag fick springa i ilfart mot medis för att catcha tricken istället. Värsta ösregnet satte igång och mitt halvt avlidna paraply gav i princip upp fullständigt. Hade en trevlig stund på Kronan i alla fall, trots den mindre mysiga väderleken. På hemvägen hämtade jag paket innehållandes både böcker (nu har jag tegelstenar så det räcker ett bra tag framöver) och present till Mirella som jag ska fira senare i veckan.

Väl hemma så var Torgunn här på besök, mammas gudmor. Har inte träffat henne sen jag var pytteliten så det var ett kärt återseende. En otroligt trevlig och varm person, man blev glad bara av att sitta i samma rum som henne. Det var mc-snack all in, som väntat. Farsan kör ju upp på nästa vecka så det börjar närma sig för fulla muggar.


I'm in the friend-zone.

Under hösten 2007 såg jag på Vänner varje kväll, somnade till det och använde det som en form av god natt-saga - haha! Har tagit upp det flitiga tittandet igen och det blir verkligen aldrig sämre. Alla säsonger är fenomenala. Eftersom jag inte behöver gå upp förrän 11.00 imorgon så blir det lite maraton här...


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus