Klagomål

Irriterad och stressad. Båda dessa översvämmar mig just nu. Chefen ringde för ett tag sedan och bad att jag skulle hoppa in för en sjukskriven kollega på lördag mellan 8-17. Kan inte säga nej eftersom jag är beroende av att jag får de där extra-tiderna utöver schemat. Det är inte just jobbtimmarna som är det svåra, just 8-17 råkar faktiskt vara en bra tid. Timmarna fram till 12 rusar alltid förbi och jag hinner lagom hem till Malins födelsedagsfirande som startar vid 19-tiden. Jag har bara inte tid. Har massor av plugg, måste storstäda, gå till rosen och har dessutom bestämt lite sociala aktiviteter imorgon som jag antagligen måste boka om nu tack vare att jag måste gå upp kl 6 på lördag morgon... fan, ibland önskar jag att dygnet hade fler timmar.


Träningssug!

Jag vet att det är en typisk klyscha, men måste och SKA  fanimej ta tag i träningen efter jul. Så säger väl halva Sveriges befolkning varje år?

Gick förbi friskis häromdagen och översvämmades av världens sug, ville bara gå in och slänga mig på närmaste löpband med detsamma. Jag kastades dock tillbaka till verkligheten relativt snabbt, lever ju enbart på extrapengar från jobbet denna termin och sparar in på csn. Tyvärr finns inte träningskort med i min budget då. Man kan ge sig utomhus och springa visst och jag är visserligen sjukt sugen på det eftersom min killkompis smittar av sig med sin hurtbulle-mentalitet, men känner att jag behöver ett par bra löparskor för det. Får sjukt ont av att springa i vanliga skor och man riskerar att dra på sig skador.

Blir irriterad på dessa faktum. Jag vill ju känna endorfinerna nu! Känslan av att vara skönt utpumpad efter att kroppen har fått jobba är svårslagen. Min enda träning jag får för tillfället är mina ströpass på City gross (ja, det är ändå en del fysiskt arbete) och den typiska vardagsmotionen. Annars sitter jag bara böjd över mina historieanteckningar... Det bygger man ju inte upp någon kondis på direkt.


Snapshot

2009 hade jag min senaste kamera. Den pajade och sommaren tillbringades med en lånad som sedan blev stulen under en galen natt i Spanien. Efter det har det liksom aldrig blivit av att jag köpt en ny. Varför vet jag inte, jag har nog inte brytt mig särskilt mycket. Jag har egentligen aldrig varit någon fotograf, inte ens på hobbynivå. Mina ihopsamlade bilder genom tonårstiden och efter 20 består mestadels av bilder som andra tagit av mig - med några få undantag givetvis. Nu känner jag mig lite ledsen över att jag struntat i att dokumentera så mycket, minnena finns ju kvar men det är ju alltid kul med lite fotografier att se tillbaka på också. Dessa tankar fick mig slutligen att köpa en enkel digitalkamera idag. Ingen höjdare, men bättre än ingen alls i alla fall!



Daniel Adams-Ray - Gubben i lådan

Fått en flaska i huvet, legat sövd på akuten.
Varit död i minuter, hela själen var bruten.
Blivit jagad av snuten, varit vilsen på djupet.
Jag har famlat i mörker, men i dig såg jag ljuset.
Och för dig har jag låtsas, och dolt mina tårar.
Med dig blir jag mindre, som gubben i lådan.
Jag vägrar att inse, du sviker mig alltid.
Jag gräver min grav för dig, jag är en soldat för dig.

Jag tog en kula för dig, och fick en smula tillbaks.
För dig ska jag, göra det tusen gånger om.
Jag har givit dig allt, och jag har ingenting kvar.
För dig ska jag göra det tusen gånger om.


B-day girl

Idag fyllde Malin hela 20 år, eller 20 barre som hon väljer att uttrycka det :) hon blev väckt på sängen med varm choklad och vispgrädde, precis enligt traditionen. Undrar vem som startade det egentligen? Hursomhelst så är det så man har blivit väckt på sin födelsedag i detta hushåll så långt tillbaka som jag kan minnas.

Nu ska hon få göra sin premiärtur på systemet, jag ska haka på som bärhjälp. Hon ska ju ha lite firande här på lördag som vanligt och då är det lika bra att handla alla förnödenheter idag. Jag och Jac ska även ses lite senare, men hinner gott och väl med ärenden med födelsedagsflickan först. All kärlek till dig syrran, stay FTD! :)


Ketchup livar upp det mesta, eller?

Nyss hemkommen. Jag och M utnyttjade ett par fribiljetter och hade lite söndagsmys på bion här på söder. M hade inte sett Himlen är oskyldigt blå så vi såg den, var visserligen på premiären men hade inget emot att se om den. Så jäkla bra! Osar guldbagge-nominering lång väg.

Nu är jag extremt hungrig. Hann inte käka innan jag gick hemifrån och nu känner jag mig egentligen för seg för att laga mat. Men mackor känns inte som det nyttigaste alternativet direkt... så får väl ta och shape up och ställa mig vid spisen. Sen middag deluxe med ketchup - vad sägs om det?


Jobbhelg

Jobbade mellan 13-21 igår och var halvt döende av trötthet. Sover ju dåligt ibland och det verkar alltid inträffa när mina jobbhelger är i antågande. Fick dock tillbringa största delen av tiden med att stå i självscanningen och det togs tacksamt emot från min sida. Efter 18.00 började det bli dött och det är fullt förståeligt, vem vill storhandla en lördag?


Märkligt hur fort man vänjer sig vid att vara ledig, eller hur?

Imorgon blir det  på med jobb-skjortan och ett leende. Eller så nöjer jag mig bara med skjortan.




Höstkväll med mys i överflöd.

Haft en härlig kväll med S på ett av gamla stans mysiga fik - tiden flyger förbi när man har roligt! Det var dock kallt som satan ute, man känner verkligen av kylan rejält i luften nu. Vi bestämde oss för att promenera till södra station där S skulle ta pendeln hem och efter bara ett par minuter hade mina fötter förvandlats till isbitar i de tunna skorna. Antar att det är dags för de nya mockastövlarna nu... sist, men inte minst: lovvika-vantar. Screw handskar :)

Nu blir det en kopp te och sen sängen. Har massor av plugg att beta av imorgon så ska gå upp tidigt och göra lite nytta.


-

Det finns en tomhet i mitt bröst som gör sig påmind ibland och jag undrar om hålet någonsin kommer bli fyllt.
Jag saknar någon. Någon som är som du, men ändå inte.


En konstnärssjäls dilemma.

Jag sitter med en ångande tekopp i ena handen och en halväten, smulig skorpa i den andra. Jag har givit upp sömnen för inatt och betraktar omslaget på boken som jag hjälpte till att redigera i våras. De blåa pärmarna lyser och trycksvärtan bildar täta rader på baksidans bild av hårda klippor. Jag vill så gärna sitta och låta penna leka längs ett tomt ark, att låta projekten vila tär verkligen på mig. I den här takten kan jag vara glad om jag har något av vikt när jag närmar mig 40. Jag vill ju vara den där unga och lovande debutanten. Jag vill kunna se tillbaka och se vart det började. Långt tillbaka i en mer oskyldig och mjuk verklighet.

Så jag måste sluta vela. Jag har redan hittat min metod att arbeta på och svaret på det är småstunder. Någon timme här och där, jag frigör tid som jag egentligen kanske inte har. Sen kommer det mest avgörande som jag grubblar på så mycket. Lite inspirerat av verkligheten, men till största delen en fiktiv story eller ska jag fortsätta på biografin? Jag vet inte. Jag har ju så många uppslag i huvudet, men trots det så känner jag inombords att biografin skulle slå - rejält.


Skönheten och Odjuret

Jag vet att att jag kanske är en aning töntig, men jag råkar vara barnsligt förtjust i disney. Självklart har jag då förbokat Skönheten och Odjuret som släpps i morgon, den ingår i platinum-serien som släpps ungefär vart tionde år... så, ja. Jag är lite hypad eftersom jag inte sett mästerverket ifråga på evigheter, inte sen min slitna vhs-kassett gav upp någon gång i början på det nya millenniet.



Planerar och har mig.

Har tagit mig i kragen och öppnat ett sparkonto, tror att det är ungefär 500 år efter resten av världen. Ska börja göra regelbundna insättningar där efter jul då min ekonomi kommer bli bättre.  Enligt mina beräkningar borde  de planerade insättningarna i princip räcka till handpenningen på en lägenhet inte alltför lång tid efter att jag tagit min examen. Och det är ju en trygghet att veta det.


Koncentrationssvårigheter

Jag som har sagt till mig själv att det är dags att kavla upp skjortärmarna och sätta igång med plugget och vad har jag fått gjort? Ingenting. Jag har seriösa koncentrationssvårigheter och kan inte sitta inom hemmets väggar och plugga. Det funkar helt enkelt inte. Imorgon dag ska jag gå upp tidigt och sätta mig på stadsbiblioteket istället, där finns inga störande moment... förhoppningsvis.


Sadly, not a good day.

Perioden med allmänt neråt-tänkande har fortsatt. Avbokade fikan idag och har inte fått något plugg gjort. Vänder återigen ilska mot att allt är så jävla oorganiserat här hemma, kliar i fingrarna efter att slänga ut allt skräp som stör mig. Längtar till efter jul då jag ska börja boka lägenheter, samtidigt som jag vet att jag kommer bli galen av ensamhet när jag väl sitter där solo kvist. Antar att det är vaneprocess, precis som allt annat.


Downward spiral

Typisk seg söndag. Känner mig instängd, trött och lite smått ensam. Tankarna snurrar mycket. Är inne i en fas just nu då jag bara vill sysselsätta mig med så mycket som möjligt. Att sitta själv i ett rum och plugga eller att bara ha tid att slå ihjäl känns lika lockande som en kalldusch.

Det är ju skönt med ensamtid också, jag brukar faktiskt tycka att det är lugnande. Nu känns det bara deppigt.


Saturday night

Jag var hur trött som helst när jag kom hem igår, så jag låg och snoozade fram till 14.40 idag. Snacka om sovmorgon, tror jag slumrade mer än 10 timmar! När jag vaknade med ett ryck och insåg hur mycket klockan var så klädde jag på mig på 2 röda och sprang iväg till medis för att inhandla lite vin på systemet. Tro det eller ej, men jag hann. Ska nämligen iväg på lite roligheter med Jennie, Vally och Martin nu ikväll.


Himlen är oskyldigt blå - fin skildring av en svunnen tid.

En riktig pärla - kan verkligen rekommendera denna! Anade att den var bra , men var lite skeptisk ändå. Fick ta tillbaka det med råge. Den kommer definitivt att infinna sig i min dvd-samling när den väl kommer ut.



Tandläkarbesök och spritlukt.

Kommer ni ihåg att jag fick skjuta upp mitt fruktade tandläkarbesök? Jag fick en tid i dag istället, och tro det eller ej: inga hål! Jag hade väntat mig att gå därifrån med tankar snurrandes i huvudet angående hur i helskotta jag skulle ha råd att laga eländet. Tack och lov så slapp jag det. Jag fick dock ett besked som förbryllade mig lite, jag var ju hundra på att visdomständerna kommit fram... tydligen är de bara framme i övre käken. Fattar inte hur jag fått för mig att jag redan fått alla? haha! Två stycken lyser alltså fortfarande med sin frånvaro...

P.S. Förresten, jag har en ny parfym. Jag tog en chansing på eleven.se och det gick åt skogen. Jag luktar för tillfället gammal sprit blandad med lavendel. Fräscht, va? Ska nog ta och satsa på ett säkert kort istället. Beware, akta er för library of fragrance - lavender martini.


Frikort!

Dagen började med att jag försov mig rejält. Ingen idealisk början direkt... rusade iväg till busshållplatsen och kom 10 min för sent till min tid på rosen, lysande. Men irritationen dämpades av att jag fick använda mitt frikort för första gången, slipper betala någon form av avgifter inom sjukvård på ett helt år. Så fort man kommit upp i 900 kr, det närmaste året givetvis, så kan man kvittera ut ett sådant kort. Jag hade till och med betalat för mycket, så jag fick några 100 kr tillbaka.



Hade egentligen planerat att umgås med J idag, men hon var tvungen att avboka tyvärr. Vi skulle dock försöka få in något i helgen. Efter rosen skulle jag då ha styrt kosan hemåt istället, men hamnade i skanstull och kollade runt lite bland affärerna. Köpte tack och lov inget onödigt krimskrams, men inhandlade lite smått och gott från systemet. Har alltid underskattat det där med att ha lite hemma, men det är ju ganska bra egentligen. Så slipper man stressa dit vid senare tillfällen.


Random thoughts.

Imorgon ska jag och J ta en runda på stan. Ska bli härligt att få lite kvalitetstid med henne, var ett par veckor sedan jag träffade henne nu och jag saknar henne riktigt mycket. Hon har ju lämnat kära söder för ett tillfälligt boende i älvsjö, känns lite tråkigt att inte ha henne på gångavstånd längre. Men what the hell - en era läggs i graven och en ny börjar! Man skapar nya minnen. Jag får ju se om jag själv blir kvar här eller flyttar någon annanstans inom tullarna, det kommer visa sig snart. På många sätt kan jag känna mig trött på alla lite för välkända omgivningar, man vill se något nytt. Samtidigt har söder en väldigt varm plats i mitt hjärta, stadsdelen är som en liten småstad och man kan alltid slappna av här. Det är en speciell känsla som egentligen inte kan uttryckas i ord.





P.S. Konstaterade nyss att det röda i mitt öga nästan har försvunnit helt och hållet nu, svullnanden gick ner ungefär 14 dagar efter själva operationen. Men så var det ju inte ett jättestort ingrepp heller, bara en finjustering. Var på återbesök på St Eriks för inte så längesedan och de var nöjda med resultatet, det går inte att få det bättre än vad det är just nu. Och jag tror dem. Ska dit igen innan jul för en sista check och jag kan redan nu säga att jag försöker lägga detta bakom mig. Jag kommer väl tänka på det ibland, men ska försöka ta till mig mantrat som säger: "inga fler kompex, för jag ser jättefin ut!"Och det gjorde jag faktiskt innan operationen också. Även fast det är lite mer perfekt nu :)


Veggo-käk på g.

Lasagnen står i ugnen och ser minst sagt aptitlig ut. Det fanns inga krossade tomater på burk hemma så jag förvällde tomater i kastrull, tog bort skalet och krossade dem tillsammans med diverse kryddor. Tror att det blir mycket godare än fabrikat-skiten.


Bon appétit!

Idag ska jag ta och laga till min vegetariska lasagne! Vet inte om ni minns den så jag kör en repris.

Vegetarisk lasagne, ca 6 portioner.

Svartpeppar, salt + andra kryddor som faller i smaken
0,5 chilipeppar eller annat med hetta
lasagneplattor (vita eller gröna, vilket som)
1 brk krossade tomater
frusen bladspenat, tinad
3 dl creme fraiche
2 pkt fetaost
riven ost

2 morötter
2 zucchini
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor

Skala och skär morötterna och zuccinin i halvmånar. Hacka gullöken, pressa vitlöken och chilin om du använder den. Fräs löksorterna i olja tillsammans med morötterna och zucchinin några minuter. Tillsätt sedan de krossade tomaterna, creme fraiche och kryddorna. Låt puttra ca 10 min.

Låt gärna spenaten ligga framme ett tag och tina, och om det behövs: krama ur den. Tärna fetaosten. Ta av såsen från pannan och ha en del av den i första lagret i lasagnen, sen fortsätter du utifrån det!  Pasta, spenat och fetaost, pasta, sås.... osv. Det räcker till ungefär 2-3 lager av varje sort. Till slut lägger du riven ost som avslutning längst upp.

Grädda i 225 grader i ca 30 minuter. Smaklig måltid!


Complain.

För närvarande ser lägenheten ut som en jäkla verkstad. Gamla tv:n står i ett hörn och väntar på att bli såld, ny teknik väntar på att installeras och alla karaokegrejer har tagit plats i köket av alla platser. Paulinas nytvättade kläder packas ALDRIG upp eftersom hennes garderobsutrymmen är fyllda och hon vägrar slänga något. Jag skulle mer än gärna stuva in allt i källaren , men den är full och behöver även den rensas på innehåll. Det går segt på det planet eftersom det inte är jag som har tillåtelse att kavla upp armarna och göra det, men jag skulle inte tacka nej om jag fick, haha :) lagom till jul lär väl detta ställe se helt okej ut igen, tills dess är det bara att stå ut i röran. När man bor i en liten lägenhet så krävs det inte mycket för att det ska kännas som om spacet krymper och jag hatar det. Och just det, vårt lås pajade idag.

Fy, vad jag längtar efter en egen bostad.


Ett leende leker på mina läppar.

Fick en väldigt speciell gåva av en vän igår. Sitter just nu och ser på den första sidan och småler lite. Tack igen, du anar inte hur glad jag blev, det värmde mitt hjärta så mycket. Det gav mig rentav förnyad inspiration. Lustigt det där, eller hur? Det kan komma över en helt plötsligt. Just nu vill jag bara sitta med korslagda ben på en mjuk matta med en penna och ett block som enda sällskap. Ska nog sova istället, men tanken finns fortfarande kvar hos mig.


P.S. I love you

So friggin' sad. Men jävligt grym. Tack för tipset, Jac. Visste väl att du inte kunde ha fel.


Time just flew away...

Ett ovanligt lätt arbetspass idag faktiskt - timmarna rullade på och poff så var kl 21.00 och jag kunde bege mig hemåt. Fick dessutom skjuts - lyx! Är ju så van vid att det tar 90 min hem på kvällar och tidiga mornar. Att sitta varm och ombonad i en bil och befinna sig innanför hemmets dörrar på 15 min hör inte direkt till vardagen. Alla dessa turer fram och tillbaka till Länna har verkligen gjort mig ännu mer peppad inför att ta körkortet, jag har ju förnyat mitt körkortstillstånd så inom ett par veckor kommer jag börja köra rätt intensivt ett par ggr i veckan. Återstår att se hur det går, var flera år sedan jag körde och jag var rätt kass om jag inte minns fel. Men men. Övning ger färdighet, eller hur?


200 cigarettes.

Min god natt-film.


Damn, my bed is calling on me.

Dags att krypa till kojs egentligen. Det har varit en intensiv dag, och jag är riktigt trött. Shoppade med Sandra på eftermiddagen, hittade en del fynd. Jag misstänker att det jag shoppat på senaste tiden räcker och blir över för minst 6 månader framåt. Materialisten får backa och det blir nog bäst för både plånboken och mitt fattiga garderobsutrymme. Efteråt, när vi satt på donken och avnjöt en glass så hade jag haft en hejdundrande huvudvärk ett bra tag så jag planerade att gå hem och lägga mig på soffan och avlida framför idol. Istället blev jag superspontan senare på kvällen och följde med Peder till öl och whiskey-mässan. Provade varm öl med vispgrädde, öl med ananas och andra roliga sorter. Stod dock inte ut med än två och en halvtimme, sedan ville jag bara kollapsa i min egen säng...  gick väl på någon form av extra energi som dog ut efter ett tag Så nu sitter jag här, invirad i flera plädar och ska sova ut riktigt ordentligt. Jobbar mellan 13-21 imorgon så vill gärna vara utvilad. Finns fan inget värre än att vara trött på jobbet - man blir verkligen ineffektiv.

Så med andra ord - tack och god natt, peeps.


Vanity is my favorite sin.

Blir tyvärr inget kusinbesök denna helg, det var egentligen planerat att min älsklings Mattias skulle ta en tripp hit. I slutänden krockade det med en del annat, som tex. jobb. Vad annars liksom? Men han dyker upp här nästa veckoslut istället. Annars så har dagen varit underligt färglös och intetsägande. Besökte skolan på förmiddagen och hämtade sedan ett h&m paket och kuttrade (japp, jag är seriös) förtjust över innehållet. Min favvo-mössa är tillbaka i ny upplaga och sen fanns det lite annat smått och gott med också. Mina skor kommer  däremot inte att ta plats på mina längtande fossingar förrän i slutet av månaden, lite lång leveranstid för just min storlek. Väntar dock mer än gärna - skor är min nya drog som får sällskapa med mina kultursynder.


Random prayer.

Jag som brukar älska hösten och dess livliga och varma färger. Den stickade lukten av brända löv. Nu påminner det mig bara om vintern som står precis om hörnet - och jag känner mig inte det minsta sugen på att pulsa fram genom snövallar inom en snar framtid. Sen är det kanske min stundade födelsedagsångest som gör sig påmind också. Fan, skulle lugnt kunna tänka mig att stanna kvar i 2010 ett tag till. Så herren Gud, kan vi stanna bandet lite?


Ner på jorden igen, baby.

Har skurit upp halva pekfingret IGEN. I den här takten kommer jag ju sakna lemmar inom en snar framtid. Blödde igenom första plåstret och stod ynkligt inne i badrummet och betraktade röran av nerblodade pappersnäsdukar som jag använt för att torka bort överflödet med. Lovisa kan inte handskas med vassa föremål när hon har tankarna på annat håll - det slutar alltid med katastrof.


Studying!

Sitter och försöker plugga, men effektiviteten är inte på någon särskilt hög nivå måste jag erkänna. Kokar pepparmintste och hoppas att jag kommer få mig en liten kick - kaffebryggaren har tyvärr gått sönder så kan inte få en ultrastor dos koffein.

Nej, istället för att babbla strunt på bloggen borde jag få undan lite grann av det här innan sängen kallar. Wish me luck!


Beroendeframkallande, men ack så roligt!

Har just tagit mig ur shopping-helvetet, men jag är glad i alla fall! And that's what counts, eller hur? :) införskaffade bland annat ett par höst/vinter-skor, lite nya kläder och annat nödvändigt. Jag har dessutom hittat en kopia av det tossiga geléhallonet! Jag råkade ju tappa originalet i vintras tyvärr, men h&m är duktiga på att ta in ting i repris. Jag hade säkert kunnat hitta en liknande i någon annan affär, men det skulle ju ändå inte vara it-mössan. Så det så.


Working girl

Jag bokade om tandläkaren. Inte pga fasan jag kände inför själva besöket utan naturligtvis för att jag blev inringd på CG igen. Nu är jag dock ledig fram till lördag så ska passa på att ta igen lite förlorat plugg. I helgen unnande jag mig faktiskt en girls night out med kära husky, men annars har jag bara glidit runt i min blå skjorta och expedierat en ändlös rad med kunder. Ska bli skönt efter jul - då tänker jag dra ner på jobb-timmarna och ta fullt studielån igen.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus