Chili's b-day.

Efter en sorgkantad vecka fylld av sängliggande, hosta och febriga nätter så blev det en sann besvikelse när jag blev tvungen att ställa in mitt födelsedagsfirande. Som tur var så piggnade jag till när lördagen var i antågande så jag samlade flickorna i vårt gäng till en sista-minuten-gathering. Friday's blev vår startplats och där frossade vi i god mat och massa dricka. Fick en superfin present av dem, en korg med olika spa-produkter, choklad plus en platttång. Så underbart! Ska passa på att skämma bort hela min kropp nu :) Personalen kom dessutom och överraskade mig med en lyxig efterrätt, det var till och med en svävande ballong fastknuten vid glaset. Lite ballt! När både glass och mat spänt ut magen maximalt så gick vissa delar av vårt sällskap vidare till Harrys och där spelades det live-musik i vanlig ordning. Det enda som inte gick enligt rutinerna var att att bandet hux-flux stod näck på scen - haha. En liten födelsedagsbonus, kanske?

Tack till mina fenomenala tjejer, ni gjorde kvällen speciell. Var så härligt att skratta och le med er!


P.S. Sist, men inte minst. En stor puss till familjen. TACK!


Jag saknar dig, jag saknar dig

I dag är det min födelsedag. Jag gjorde det till en bra dag, för dig och för mig också. Såg du hur jag log, kände du att jag skickade min värme till dig? Jag hoppas det. Och jag hoppas att du vet hur stolt jag är över att jag är din sondotter. Ditt soliga leende lyste upp vilket rum som helst. Du var så kavat, en riktig kvinna med pondus. Du var envis som synden, precis som jag. Fräck och levnadsglad. Du gav mig mitt mellannamn, Kristina, och såg alltid till att jag visste hur älskad jag var. Du berättade historier, bjöd på jordgubbar med glass. Din mjuka och lite raspiga ton i telefonen som uppdaterade om dagen. Om dina målningar... Jag har kvar dem du gav till mig och jag läser din dikt. Det är så nära, så nära! Jag minns fortfarande när vi plockade liljekonvaljer i skogen... jag önskar att jag hade sparat doften för alltid. 

Jag oroar mig inte för dig längre. För jag vet att allt är ljust och att du är trygg. Anki berättade för pappa och det gav mig ett lugn, farmor. Jag vet nu. Tack för det. Och tack för allt du gav mig. För vet du? Du var världens bästa farmor, jag skulle aldrig någonsin kunnat få en bättre. Du är så saknad. Jag älskar dig, jag älskar dig!


"Pojke med såpbubblor"

Lunchade med Nea i dag - blev klassikern i vanlig ordning. Med andra ord Taco bar i Söderhallarna. Sen släpade jag med henne till biblioteket, dessvärre så dröjde jag mig kvar så hon var tvungen att rusa. Hon skulle nämligen hinna med ett tåg till Göteborg som skulle avgå vid 15-tiden. Själv vandrade jag runt bland hyllorna och försökte tänka rationellt.

"Hur mycket orkar jag bära hem"?
Japp. Det var på den nivån i dag. Men de hade fått in väldigt mycket bra böcker plus att jag snubblade över författaren Per Westberg så jag antar att jag är förlåten. Innan jag visste ordet av så hade jag slagit mig ner bland biografierna och bläddrade ivrigt  i en tegelsten som lockade - glömde till och med bort tiden lite halvt. Blir alltid så lugn av att ta klivet in på ett bibliotek. Det finns en speciell doft som som lätt slår emot en när man i sakta mak låter handen glida nerför bokryggarna. Tystnaden känns aldrig tryckt. Bara trygg. Aldrig dammig, bara hemlighetsfull.


Annie Hall

Både jag och Malin älskar den här låten.

Det är lite märkligt när man lyssnar på Oskar Linnros och Daniel Adams-Rays soloalbum. De liknar verkligen varandra relativt mycket, fast samtidigt inte. Tycker mig höra fler hip hop-influenser i Adams-Rays sound, Linnros är mer åt det sentimentala pop- hållet. Spåret "Ack, Sundbyberg" är väl det enda undantaget. När man tidigare jobbat nära tillsammans så färgas man nog av varandra och utvecklas kanske i lite samma riktningar. Prima örongodis är det i vilket fall som helst. Svårt att tänka sig att detta var grabbarna som rappade ur sig ordern "ta av dig din truckerkeps" back in the days...

säg mig att det finns nåt mer
mer än bara droger och dan efter
säg mig att det inte var det här det var
säg mig att vi kommer bli
lite mer som Annie Hall

om du vore bränd som mig
skulle jag gå hem med dig
skulle du ha allt jag nånsin velat ha
men ännu än så länge vän
vakna i en främlings säng
och säga "gud vad du var söt när du var barn"

säg mig att det finns nåt mer
mer än ikeasoffans tystnad
säg mig att vi har nån överraskning kvar
säg mig att du kommer bli lite mer som Annie Hall


Sparkle

Åkte iväg till handen tidigare ikväll, men innan jag hoppade på bussen så lyckades jag, trots tajt schema, faktiskt smita in i en blomsterbutik på söder där jag inhandlade en vit ros som fick sällskap av några körsbärskvistar. Vi skulle ju faktiskt fira ett födelsedagsbarn! :) Efter att jag äntligen landat i förorten så lyckades jag trava fel på en nästan helt rak sträcka på väg till Husky. Fick dessutom noggranna instruktioner samt portens nr. Det ska vara jag som klarar av att misslyckas med det, haha! Väl på plats fann jag Sandra som hade tagit över Huskys kök och var i full färd med att skapa ännu ett mästerverk.  Ett mästerverk med marängbotten, mums. Efter att vi stoppat i oss onyttigheterna så bara pratade och umgicks vi allihop, ännu en kväll med gänget... alltid lika kul! Fick tyvärr dra mig hemåt vid 22.30 eftersom jag ska upp tidigt imorgon. Trots det beslutet så sitter jag ändå här ett par timmar senare och är inte ett dugg trött. Men nu blir det sängläge vare sig jag vill eller ej - ska nämligen luncha med Linnéa på förmiddagen och sen blir det föreläsning.

Yep. Jag gillar att vara detaljerad...


Uppe i ottan.

Uppe med tuppen och är hutlöst pigg. Men sängen är så pass bekväm att jag funtar på att ligga och dra mig ett tag till ändå. Klockan visar ju ändå bara på 07:30... Sovit relativt bra, men drömt en del mardrömmar igen. Det är en salig blandning av allt möjligt, men främst cirkulerade en viss hemtenta. Fy. Vill bara ha den ur världen nu känner jag. Den har fortfarande inte blivit rättad och det känns som om hela processen bara förlängs i syftet att plåga sönder mig. Ska försöka sluta tänka på det och istället ta känslostormen när jag väl får resultatet i min hand. Allt annat är bara onödig förspilld tid , eller hur?

P.S. I dag har en väldigt speciell tjej födelsedag! Lambi - massa grattiskramar till dig.


Screw it.

Just nu tänker jag bara strunta i att jag inte hunnit med några ärenden alls idag, jag staplar det i en ask och lägger locket på. Jag öppnar det inte förrän imorgon. Istället tänker jag ta en promenad med Peder. Röka en cigarett. Och rädda mina fötter med hjälp av raggsockar...

Over and out. 


New arrivals

Kunde inte motstå dessa godbitar. Rykande heta kängor med bekväm klack. Nellys sortiment kan muntra upp vem som helst! :)



One flew over the cuckoo's nest.

Helt jävla outstanding.


Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars?

...vad hände med mig? Under de senaste 6 månaderna har min kreativitet bara sjunkit. Jag har tänkt på det, men samtidigt inte. Bara låtit vardagen flyta på. Läste vad en vän till mig skrev i sin blogg och mina tankar bara rasade iväg i 100 km/timmen. En insikt som egentligen funnits vid min sida hela tiden.

Jag gör inget. Tristessen är min kompanjon och jag vill ut ur den gemenskapen! Nu genast...

The L-words.

I morgon börjar plugget igen. Ska bli riktigt härligt! Under hösten har jag mestadels pluggat på distans och det har varit lite smått ensamt vissa stunder. Ser fram emot att se lite levande varelser på nära håll igen. Har dessutom redan införskaffat alla böcker som jag behöver för första kursen - som visserligen bara är tre veckor lång. Men en liten frist är det allt...

Nu kallar sängen och därmed är mina nattliga skriverier avslutade för denna gång. God natt!


Färgstarka nattliga äventyr.

Helt insane kväll i fredags måste jag säga. Insane - men jävligt kul!

Jag, Jackie, hennes roomie Jossan och ett par till gick till öppningen av Retro Sofo Bar på Bondegatan på Söder. Jag hade valt ett par fruktansvärt opraktiska skor, de hade helt enkelt inget halkmotstånd. Det upptäckte jag redan förra veckan, men pucko som jag är så valde jag att ignorera det (för man får ju så snygga ben i dem där...) Måste gå på jakt efter ett par coola pjuck som man faktiskt kan ta sig framåt i, jag kan ju inte andas på min låga höjd! Åter till ämnet. I baren bjöds det på buffé och drickan var så pinsamt billig att till och med jag blev rörig i kanelen. Rätt som det var så var vi i sällskapet på väg mot Carmen och jag förbannade mig själv för mina otroligt korkade val - jag skulle nämligen jobba dagen efter. Hemvägens strapatser var färgstarka. Lämnar det där så kan jag skämmas i min privata sfär istället.


Rock deluxe

Har införskaffat nya batterier till kameran, så nu blir det fota av!


Rock deluxe!   

Dags att byta spår igen.

...körde TT-style i dag. Trashigt troll. Måste verkligen ta och skärpa till mig och sluta se ut som sju svåra år. Hela hösten har jag frossat i skitmat (för att inte tala om julen, förfallet fullbordades) och min motion har varit icke-existerande. Blir nästan lite deprimerad av att se en del av mina vänner som håller igång och är så jäkla duktiga. Eller ännu värre, dem som går ungefär samma spår som jag och ändå ser ut som reklam för hälsokost.  Jag erkänner att jag är en aning avundsjuk!

Behöver jag ens säga att jag ska köpa ett träningskort nästa vecka?


Årskrönika - bättre sent än aldrig.

Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Började extraknäcka på City Gross.
Höll du några av dina nyårslöften? 
Nej. Jag har så jäkla dålig karaktär.
Fick någon du känner barn?
Ja. En bekant som jag umgicks sporadiskt med under gymnasietiden... 
Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov!
Vilka länder besökte du? 
Har suttit fast i Svedala. Men i sommar hoppas jag på att kunna ge mig ut i världen igen. Spanien lockar som vanligt, men en kompis nämnde Ryssland häromdagen och jag måste erkänna att det låter rätt frestande det med.
Finns det något du saknade 2010 som du vill ha 2011? 
Ja. Men det behåller jag för mig själv :)  
Vilket datum kommer du alltid att minnas?
Oj. Det var svårt! Tycker inte att något riktigt exceptionellt inträffat... i alla fall inte så att jag har lagt datumet på minnet. Men jag får väl säga den 28:e januari då - min födelsedag var underbart fin!
Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Många bra saker har hänt tycker jag! Fick t.ex. äntligen mitt extrajobb och har börjat satsa seriöst på körkortet.
Vilket var ditt största misstag?
Att jag har låtit mina undermedvetna försvarsmekanismer ta över, vilket lett till att nog stött bort en del personer.  
Vilket var ditt bästa inköp?
Samsung Galaxy S! Love it.  
Vad spenderade du mest pengar på?
Min nya telefon. Sen har jag lagt ganska mycket pengar på kläder och böcker också.
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inget värre än förkylningar och migrän. Och mina återkommande blåmärken som pryder kroppen för jämnan.  
Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2010?
"Från och med du" med Oskar Linnros.

Mådde du bättre eller sämre under 2010 än vad du gjort föregående år?
Det har nog varit ganska identiskt med 2009. Har dock känt mig smått ensam ibland eftersom jag jobbat så jäkla mycket och inte spenderat tillräckligt med tid med alla kära vänner.
Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
En hel del! Motion, t.ex. Kondisen är ju på en pinsamt låg nivå...   Sen självklart mina vänner, som jag nämnde här ovan. Umgänget med dem fick sig en törn under sommaren/hösten pga allt jäkla jobb. Sen kom ju pluggandet i vägen också. Nu efter jul kommer det bli andra bullar, vilket känns otroligt skönt! :) Sen har mitt skrivande tyvärr tonats ner lite pga tidsbrist... det har börjat komma igång igen dock.
Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Att jag i vanlig ordning analyserade sönder mindre betydelsefulla ting.
Hur var din julafton?
Underbar. Trots att jag alltid är så stressad och grinig inför jul så är jag ändå en riktig fantast när den stämningsfyllda dagen väl infinner sig.  Fick dock inte tillräckligt med julskinka. Jag vet, det fanns 6 och ett halvt kg. Får väl stå för att jag är ett missbrukande matvrak i december månad... jag och resten av Sverige. Höhö.
Blev du kär?
Nej. 
Vilket program har varit det bästa på tv?
Solsidan och True Blood!
Hatar du någon som du inte hatade förut?
Jag hatar ingen. Men det finns personer som jag tycker mindre om.
Vilken var den bästa boken du läst under året?
Återigen en väldigt svår fråga då jag läst så många otroligt bra böcker detta år. Radhusdisco, av Morgan Larsson. Tjuvarnas stad, av David Benioff. Jag älskar den pojken, av Bosse Löthén. En del böcker av Philippa Gregory.
Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Oskar Linnros. Vad tråkig jag låter, men det är nog den ENDA nya upptäckten.  Och visst är han ändå lite magisk den mannen?
Önskade du dig något som du fick?
Ett extraknäck! ;) 
Önskade du dig något som du inte fick?
Ja. Människan blir aldrig nöjd, vet ni.

 Vilken var årets bästa film?
Jag tycker att Himlen är oskyldigt blå var ett riktigt lyckopiller. Inception och Snabba cash var även de väldigt, väldigt bra.
Vad gjorde du på din födelsedag?
Dagen innan min födelsedag firade jag lite i förskott med flickorna på allhuset. Det var en fin kväll som jag minns med värme! Den 28:e januari firade jag med middag och fruktårta i sällskap av familjen.
Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Dem som jag alltid träffar! :) de nära och kära. 
Hur skulle du beskriva din klädstil?
Avslappnad, lite rockig och samtidigt söt. Mycket svart.Vad fick dig att må bra?
Litteratur och film. Skrivandet... Och självklart familjen och vännerna. 
Vilken kändis var du mest sugen på?
Nikki Sixx och Bill Skarsgård - haha!
Vem saknade du?
Mina vänner saknar jag för det mesta när jag inte umgås med dem. Sen så har jag saknat min kusin Mattias som bara den. Kom tillbaka till Stockholm på momangen, det är en order.  
Vilken var din bästa månad/er?
Oktober och december var riktigt fina. Mycket aktiviteter ( Eller så mycket det nu gick att klämma in...) och klassiskt mörker-mys.
Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
I vanlig ordning så kunde jag väl varit lite snällare mot mig själv. Men jag har skrattat mycket och njutit rätt bra av livet i alla fall :)
Hur kommer 2011 att skilja sig från 2010?
Jag kommer att fylla hela.... nej - huvva!  S tycker att jag är knäpp som har åldersnoja. Och lite upp och ner är det nog. Jag är ju fortfarande närmare 20 än 30 så egentligen borde jag bara hålla käften. Förutom den kommande födelsedagen så kommer jag att läsa datasystemvetenskap som breddning i höst vilket kommer att bli en ny och spännande erfarenhet.


...fuck no!

...tentan känns katastrofal. Ostrukturerad. Jag har noll koll för tillfället - häller i mig tekopp efter tekopp och bläddrar maniskt i The power state of 16th and 17th century Scandinavia. Och varför sitter jag här och slösar  bort värdefull tid på att skriva ett meningslöst blogginlägg? Skärpning!


Lollo aka Bambi

Härlig helg med fint sällskap, avslappning och söderhäng. Mötte upp Sara i går och vi tog ett par öl inne på ett hak vid medis. Det var en expedition att ta sig dit, hela stan smälter och det var pölar stora som hav varvat med glansis längs gatorna. Jag var Bambi och S var Stampe - så mycket kan jag avslöja. 

Nu blir det isolering fram till tisdag, deadline för tentan från helvetet. Wish me luck!


All smiles!

Fredagen kan bäst beskrivas som... lugn. Relativt död. Förutom mina glädjehopp när jag fick ett vykort från SL:s hittegodsavdelning. Japp! Den person som norpade min väska häromveckan måste ha dumpat den igen när det upptäcktes att det inte fanns några värdesaker över huvud taget i den. Osannolik tur. Så ska ta mig en tripp till Klara kyrkogata i morgon för att hämta tillbaka mina stackars tillhörigheter.

Efter mitt lyckorus så blev det plugg för hela slanten. Och fredagsmys. Kände mig som en tvättäkta svensson när jag kurade ihop mig i soffan framför Let's dance. Kom till och med på mig själv med att sitta och ha en relativt trevlig stund för mig själv. Betraktade jurymedlemmen Tony Irving och småflinade lite. Han arbetade på min högstadieskola som danslärare och han lärde faktiskt alla nior att dansa inför avslutningsbalen. Var ju evigheter sedan jag såg honom, men han är verkligen exakt likadan som jag minns honom - haha.


Random

Jag överlevde inventeringen i måndags, min ansiktsfärg började dock gå åt det vitare hållet sista timmen. Kände mig svimfärdig. I övrigt har veckan bara rullat på. Var och hämtade tentan i tisdags och har suttit med den sen dess. Mitt bland röran av böcker och anteckningar så fick jag ett trevligt avbrott i form av kusinbesök - det var ett tag sen! Saknar dem redan. Tiden bara flyger förbi när de är här. Ska ta och tvinga hit Mattias om ett par veckor igen och då jäklar ska jag inte vara lika upptagen.


En balanserad dygnsrytm skulle inte sitta fel.

Att säga att jag sov ut i dag är en underdrift... Drog ju nästan direkt till jobbet efter nyårsfesten - sov i cirka 4 timmar. När jag kom hem tog jag igen det med råge. Låg praktisk taget i koma i 14 timmar. Nej, jag skojar inte. Fattar inte hur i helskotta jag kunde sova så pass länge! Nu ringer väckarklockan kl halv 5 i morgon bitti så jag antar att jag måste försöka att vila lite. Det är nämligen dags för inventering på jobbet, jag och S har samma pass. 06.00 till 18.00. Fy fan.

För en gångs skull har jag i alla fall bunkrat upp med mat så jag inte däckar över ett torn med deodoranter.


Gott nytt år allihopa!

Jag hade en hyfsat stressig start igår. Var inte hemma förrän vid 18.00. Så det blev rekordsnabbt fix som stod på agendan. Vid 20.00 var jag äntligen hemma hos Jennie och Martin på Kungsholmen där ett större sällskap redan var samlat för äta god mat och fira in det nya året. Tråkigt nog såg vi inte många fyrverkerier - himlen var så disig.

Men slutligen... 2011! Som vanligt så förstår jag knappt vart tiden har tagit vägen. Dock får jag ta och citera M. Tänk i händelser - inte i tid. Så sant. Nu får vi se vad det nya året har att bjuda på, det är bara att hänga med i karusellen. Kram på er!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus