Studenter i ett nötskal

Har haft heldag på SU i dag. Passade på att köpa två kompendium inne i allhusets akademibokhandel när jag hade dödtid på lunchen, på väg ut stirrade denna lapp mig rakt i ansiktet. Nu råkar det faktiskt vara onsdag och även om tiden på just allhuset är förbi så ska faktiskt jag och mina SU-buddies (i sann studentanda) ut och sippa  på lite flytande bröd när kvällen nalkas. So long! 



The nightmare of every child in the 90's?

Back in the days - 1998 - så hade alla vänner jag umgicks med börjat utveckla en hangup på skräckfilmer. Ett tag kändes det som standard att man samlades ett gäng hemma hos någon, frossade i popcorn och skrek ikapp. Själv fick jag knappt se på sådant hemma. Sakta men säkert så blev jag ändå introducerad för genren. De typiska 90-talsklassikerna Scream och Jag vet vad du gjorde förra sommaren, etc. Som 11-åring tyckte jag verkligen att de var riktigt horribla. Av alla filmer som avverkades är det endast en som fortfarande skrämmer skiten ur mig, och det är It. Den är baserad på en roman av Stephen King och berättar historien om en liten sömnig småstad under 50-talet där något mystiskt lurar bakom den fina fasaden. En grupp unga och utstötta individer förenas och de bestämmer sig för att ge sig in i kampen mot ondskan, de vill driva tillbaka skräcken som är Det. Ta er en titt på det här, är den inte lite obehaglig ändå? Jag vet i alla fall med säkerhet att min fobi för clowner föddes efter att jag krampaktigt glott på denna långkörare till rysare.
 




P.S. Romanen är även den en nagelbitare. Kanske inte något för nybörjaren då den är en riktig tegelsten på 1400 sidor...


How to kill a mockingbird.

Stövlade in på bibblan i dag och fick tag på denna godbit till litteraturskatt.


A piece of my mind.

Det har inte funnits mycket utrymme för tankar i dag. Satt i det grådaskiga och trista personalrummet, lyste upp av något så simpelt som ett sms. Och sjönk sedan ner till jorden igen. Jag är uttråkad och jävligt trött. Nu ställer jag fram klockan en timme - morgondagen ska bjuda på friska vindar.


Färgklick i vardagen.

Jag tog en tripp till sjunde himlen i går och blev bjuden på helstekt kryddad fläskfilé, hasselbackspotatis, gräddsås och ett gott rödvin. Till efterrätt vankades det pannacotta med vit choklad och vitt vin att dricka till. Herregud, vad bortskämd jag kände mig. Fick knappt lyfta ett finger, trots att jag verkligen ville. Satt bara där och njöt, en helt vanlig torsdagskväll. Förutom mina njutningsläten så trädde även en tanke in angående försenad inflyttningspresent till min käre vän som bjöd mig på kalaset. Undrar vart man kan hitta en potatissticka?


På väg mot ytan

Gick omkring och såg konstant halvsovande ut i går. Mina ögonlock hängde så långt ner att det var Quasimodo-varning all in. Efter en god natts sömn är det lite bättre, och mitt humör är fortfarande på väg uppåt. Har nämligen sett årets skatteåterbäring! 7200 kr extra som rullar in på kontot vid midsommar. Ganska lämpligt eftersom jag just nu väntar på semesterbeskedet, lutar åt att jag drar till Spanien en vecka i alla fall i skiftet juni/juli. Har varit lite fram och tillbaka med funderingarna, men nu känner jag verkligen att jag längtar dit.


Fuck this shit.

Detta går verkligen åt skogen. I nuläget är jag hög på snus och förbannad som satan. Gud, vad jag hatar feminism. Och min institution ju bara gå och ta sig någonstans.

Update: Jag är slutligen klar. Nej, jag är inte nöjd. Men kan i alla fall säga att jag gjorde mitt bästa. Så skönt att vara av med det, det är ett som är säkert.

Nattliga bravader

Sitter och skriver på politiska kvinnor och kvinnlig politik. Som ni säkert förstår så detta inte en kurs som jag frivilligt gett mig in på. Ville egentligen ha den andra fördjupningen, historia och identitet. Men den blev fulltecknad fort som attan. Inte särskilt konstigt enligt mig, för denna feministiska dynga till kurs som blev över är verkligen inte mycket att hänga i julgranen.

Anledningen till att jag sitter och skriver så här i sista minuten är att det krockade med en omtenta. Historiska instutionen ger en verkligen inte en chans, det hade inte varit smidigare att placera den nästa vecka då det är en lucka innan nästa delkurs startar? Så nu sitter jag och har fått försöka skrapa ihop ett bra resultat på 2 dagar. Det återstår att se hur det går... att jag kommer få ett bra betyg på detta känns ganska uteslutet. Men jag ska i alla fall göra mitt bästa utifrån de usla förutsättningarna.


Old school-fantast.

När jag ögnade igenom aftonbladet imorse så råkade mina morgontrötta gluggar observera att Pelle Lidell kommer att ingå i den nya idoljuryn. Jag är inget större fan av idol och har inte följt ståhejet på ett flertal år, men om Lidell ingår måste jag skamset erkänna att jag nog måste ta mig en titt i höst i alla fall. Han ingick nämligen i Alien Beat back in the days - ett av de aktiva banden inom Stockholms punkscen när det väl startade. Han blev även erbjuden att ingå i kultbandet Noice 1981 efter Robban Klasens avhopp. 

För den intresserade: 1980 spelade Alien Beat, med Lidell bakom trummorna, in en riktig bra dokumentär  för radio. Lyssna och njut!

"Konsten att vara sig själv"
 http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=909&artikel=2505599 


Behöver energirus

Allt som oftast kommer jag in i perioder som kantas av markant trötthet. Det tar på en extra mycket när man faktiskt inte har tid att såsa runt, utan verkligen har en oändlig lista av saker att göra. Klockan är redan 17.00 och vad har jag uträttat i dag? Ingenting.

Ska hoppa ur mina myskläder på momangen och börja städa. Sen måste jag tvinga mig själv till att plugga, vet inte riktigt varifrån jag ska hämta denna energi. Får försöka tvinga fram den...


Firande på Fridays.

Huskys födelsedag i går, grattis igen hjärtat! Vi samlades på Fridays i kungsan där vi gav henne lite smått och gott. Ett till väl inslaget paket väntar från mig i veckan, men än så länge är det min hemlis :)

Kom dit vid halv elva-snåret, jobbade ju så kunde inte komma i väg tidigare. Den tiden jag var där var  i alla fall underbart befriande. Tycker så otroligt mycket om människorna som satt där och trängdes och log i båset. Roliga, intelligenta, galna. De sätter twist på min tillvaro, på ett bra sätt. Och Husky... den bruden ser jag verkligen upp till. Hon betyder så mycket, mer än hon förstår.


Ett av de ögonblicken då man bara vill slå knytnäven i väggen.

Att få hem en mobilräkning på 1350 kr är fan inte kul. Vill inte ens tänka på det, därför ska jag lägga in den för dragning den 25:e med detsamma...

Nu ska jag glömma mina sorger genom att städa. Och i morgon är det jobb... Ligger dessutom efter med plugget som bara den. Höjdarhelg, tjena. Tur att man träffar tjejerna efter grossen. Jag behöver sväva bort.


Spicy girl

Har tillbringat dagen med hemlighetsmakeri. Solen har lyst upp stan och jag har bara njutit, dock förstör ju de hårda vindarna lite grann... men våren är på väg! Släpade med sällskapet till Ming Garden och i vanlig ordning så åt jag för två. Lite pinsamt att man är så igenkänd där, haha! Men det är det mysigaste kinahaket på söder så jag kan inte hålla mig ifrån att gå dit då och då. Deras kycklingspett med jordnötssås är gudomliga, sen brukar jag ösa sambal oelek över halva tallriken också... spicy är bara förnamnet, men ack så gott!


Teori-kurser är mitt personliga helvete

Igår kom min nya bästis och han och jag fick en stark connection på en gång! Nu sitter jag här och smattrar på tangenterna och är fruktansvärt medveten om den stora mängden av  skolarbete som jag måste ta itu med. Jag städade undan allt jag hade planerat i dag för att jag skulle kunna sätta mig ner och verkligen hårdplugga. Vill dunka mig själv hårt i skallen för jag i stället känner en stark längtan efter att röka en cigarett och gå på promenad. Ja, ni läste rätt. Har halkat tillbaka och slarvat lite med mitt cigg-rehab. Men jag kämpar på och ska upp på banan igen, jag ger mig inte.

Teori och metod kallar, nu jäklar ska jag hugga tänderna i Branting.


Bon voyage, gamle vän

En tragisk händelse inträffade i tisdags. Min stackars dator gick till de sälla jaktmarkerna... jag hällde nämligen ett helt glas vatten över tangentbordet. Självklart fick jag panik och satte igång ett krampaktigt räddningsarbete med handduk, tops och hårfön. Efter ett dygn gick den att sätta på, men laddningsfunktionen funkar inte och 50 % av tangenterna får man ingen kontakt med. Det är en lättnad att den går att sätta på i alla fall, då kan jag rädda det stackars innehållet. Kände mig inte så sugen på att bända ur den externa hårddisken. Beställde en ny kompis i fredags, förhoppningsvis kommer den nu under veckan.

P.S. Nu blir det övningskörning i Hellas, detta solsken har fått mig på så jäkla bra humör! :)


<3 Selecta

Rock-helg med Husky - så nöjd! Dock fick jag blodsockerfall vilket inte var så roligt. Måste börja ta med mig matlåda till jobbet. Knäckebröd ger inte så mycket energi... Jag och selecta-automaterna vid Södra Station är bundisar och dessa är det enda som har känts som godkända kalorier. Min enda ursäkt för detta är att jag är lat, så svårt är det inte att svänga ihop någon röra och stuva in det i en plastlåda.


Noll tålamodströskel?

Min nya jävla skitvåg vägrar att funka. Antingen är det reklamation som gäller eller så är det helt enkelt jag som är tekniskt handikappad... jaja, i stället för att sitta på mitt ass och gnälla om icke-fungerande apparater så kanske jag borde knalla till ringen och hämta ut mina nya löparskor. För er som inte vet så ska jag börja springa... läskigt. Hoppas jag inte bara kollapsar. Om jag nu gör det så är det bara att resa sig, för kondisen ska upp nu.


I need some fuel.

Så, så trött. Fattar inte hur jag ska kunna bidra med något konstruktivt på gruppdiskussionen i dag, min hjärna är nämligen på semester. När den kommer tillbaka ska den i alla fall ha bränsle att hämta. Frukost nästa!







P.S. Erkänn att det där lät konstigt, frukosthataren nr 1 sällar sig in i ledet...

Good night dearies

Nätet har äntligen kommit igång igen, det kraschade i torsdags och det har varit rent av för jäkligt att surfa i mobilen... det är är nästan lite läskigt när man märker hur pass beroende man faktiskt är av datorer... I morse stövlade i alla fall en tekniker in här och började rycka i sladdar och uttag... och nu kan jag äntligen andas ut, haha. Förutom min glädje över att comhem började leva så har dagen även bestått av mys med Jac. Efterlängtat som tusan! Vi babblade strunt över en långfika, bestämdes i slutänden att jag äntligen ska ta en sväng förbi Älvsjö på söndag. Verkligen på tiden :)


Thank you for trying.

I går var jag ute i shoppingsvängen med flickorna och misslyckades kapitalt. Lustigt med tanke på att jag skulle kunna få första pris i nätshopping. En förklaring till att det inte gick så bra är väl att jag blir fruktansvärt trött av att gå i affärer och att jag blir stressad av det ständiga kryssandet bland människor. Till slut fick jag i alla fall tag i en ball t-shirt inne på Carlings samt Rolling Stone: cover to cover på akademibokhandeln.


Du vandrar med mig.

Trots allt så bär jag någon form av lugn inombords, för jag känner att du är närheten. På något sätt. Men när jag gav dig min ros så gjorde det så ont i hjärtat. Det blev så smärtsamt att förstå och ta till sig att du verkligen lämnat livet här på jorden. De senaste veckorna har jag vetat, men någonstans har jag ändå undermedvetet valt att hålla det på avstånd. Nu lever du vidare i våra hjärtan. Du lever vidare i vårt blod. Jag kommer aldrig att glömma dig, älskade farmor.

I kväll tänder jag ett ljus, bara för dig och det vackra spår du lämnat i oss alla.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus