Nattliga aktiviteter.

Det är nattplugg på g igen. Det är underligt att jag har så svårt för att få något vettigt gjort på dagtid. Jag är alert och mest produktiv på nätterna. Inte särskilt bra egentligen. Det bäddar för omvänt dygn. Men det är så skönt att sitta i tystnaden och läsa Oedipus and the Devil - Witchcraft, sexuality and religion in early modern Europe. Genus är oftast rätt trist, men om man blandar in lite häxor och religion i det hela så blir det bra mycket intressantare. 

Hallelujah moment

Egentligen har mycket den gångna veckan varit rätt pissigt. Grädden på moset blev att min kära mor blev rätt sårad av sina mindre belevade syskon. Uttrycket "släkten är värst" existerar av en anledning. Jag ska inte gå in på detaljer, men ibland baxnar man verkligen av hur konstiga människor är. Well, nog om det.
 
Sitter i nuläget och försöker plugga lite, medan jag väntar på att ugnen ska bli varm. Gabriel har jobbat sen 04.30 och kommer hem snart, hungrig som en varg. Stackaren är helslut och sönderfrusen. Inte konstigt med tanke på hur oerhört kallt det är ute. Jag kollade smhi nyss och det är 15 (!) minus. Har tänkt röra mig mot päronen ett tag lite senare, men att gå ut känns ju lagom lockande. Om det mot all förmodan blir av så får jag klä mig som om jag skulle på polarexpedition.

Dear London.

Sitter med en snus i käften och planerar nästa veckas resa. Det finns alldeles för mycket saker jag vill göra. London dungeon, Camden market, London eye... Sen ska vi inte ens nämna alla museum jag vill besöka. Tråkigt nog har Imperial war museum stängt för renovering, men det finns många andra som är otroligt lockande. Sen får vi ju inte glömma indisk mat, fönstershoppande på Harrods och pubar med old school-känsla. 
 
Det blir fyra väldigt intensiva dagar, det är en sak som är säkert.
 
 

Far åt...!!!

Har kokat av ilska hela dagen. Men nu kopplar jag av med lite julmust och Sex and the City istället. Det känns bättre och jag har lovat mig själv att instensifiera sökandet efter andra jobb nu. Har varit sjukskriven totalt FYRA dagar sen januari 2012. Och det är tydligen inte acceptabelt. Och om man  under någon av de dagarna , gud förbjude, skulle bli sjuk under natten så att man måste sjukskriva sig på morgonen är man världens största bov. Det är fan inte okej. Mitt nuvarande jobb kan ta sig  i röven.

En något försenad årskrönika.

Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Ja. Jag började äta matlådor då och då. Helt sjukt att jag i princip aldrig gjorde det förut. Jag har haft lite fobi för uppvärmda rester. Jag vet, det är helknasigt! Men nu har jag joinat den normala sidan, i alla fall på den fronten. Jag tackade även ja till att bli sambo och det var inget halvhjärtat ja. Jag är redo och det ska bli underbart. Jag fattar dock inte hur mina ägodelar ska få plats i Gabriels lilla lya.

Höll du några av dina nyårslöften?
Nyårslöften känns så passé. Men jag har strävat efter att ta hand om mig själv på både det psykiska och fysiska planet, omfamnat äventyr och oväntade utmaningar och försökt att glädjas åt något varje dag.

Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov.

Vilka länder besökte du?

Inga. Men jag åker till London om två veckor och sedan till Mallis i februari så det blir en ändring på den fronten nu. Det känns riktigt, riktigt bra!

Finns det något du saknade 2012 som du vill ha 2013?
Först och främst, mer struktur. Men det är en ständig balansgång det där. Jag vill även resa mer och som jag skrev ovan så startar jag med det redan nu i början av det nya året. Jag vill också få mitt körkort avklarat, men det kommer när det kommer. Jag ska dock försöka att axa på med det, börjar nämligen känna mig lite lätt stressad.

Vilket datum kommer du alltid att minnas?
Jag är ju en sån där fjantig romantiker så jag måste vara ärlig och klichéartad och svara 1/11, dagen då min underbara Gabriel blev min på riktigt.

Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Jag träffade min underbara pojkvän, haft fint umgänge mina goda vänner och sa upp min helvetiska studentlägenhet.

Vilket var ditt bästa inköp?
Det måste nog vara alla mina shorts, haha! Dem har jag haft mycket användning av under hela året. Har frossat i  pastellfärger,demin, glitter och nitar. De passar både till vardags och fest och behöver heller inte kosta en stor peng. Shorts och leggings är de bästa och bekvämaste plaggen, period.

Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder och att äta ute. Det sistnämnda är något som jag försöker att bli bättre på. Det är läskigt att upptäcka hur mycket pengar man spenderar på den fronten...
 
Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2012?
 Question of lust med Depeche mode och I'm your man med Leonard Cohen. Det är låtar som jag och Gabriel har lyssnat väldigt mycket på. Sen går det väl inte att inte tänka på det vidriga fenomenet Gangnamn style? Suck.

Mådde du bättre eller sämre under 2012 än vad du gjort föregående år?
Jag mådde bättre. Under våren och sommaren var det lite upp och ner, men i slutänden tog jag med mig värdefulla erfarenheter. Hösten var så fin som den bara kunde vara, jag har varit oerhört lycklig och jag hoppas att det fortsätter på den vägen.

Hur var din julafton?
Underbar! Vi frossade i god mat och mysig familj-tid. Dock jobbade jag extremt mycket under julhelgen så jag fick inte riktigt njuta helt och hållet av julefriden. Det känns som om det alltid har förhållit sig så de senaste åren. Men nästa jul ska jag försöka att ta det lugnare, det behövs.

Blev du kär?
Ja. Förälskad har jag väl blivit x antal ggr de senaste åren, men inte kär. Efter att mestadels ha levt singelliv i fyra år och lekt runt med ett antal oseriösa relationer dök han plötsligt upp. Min puppe, min älskling, min underbara man. Ibland träffar det bara rätt på en gång och då ärt det bara att omfamna den känslan.

Vilket program har varit det bästa på tv?
Supernatural och Solsidan.

Vilken var den bästa boken du läst under året?
Hm, svårt! Oväntat nog tyckte jag väldigt mycket om Hungerspelen. Jag var ganska skeptiskt när jag skulle börja läsa den, jag tänkte att det skulle vara lite samma grej som med Twilight. Sugig tonårslitteratur typ. Men jag blev positivt överraskad.

Vilken var årets bästa film?
Jag tror att The Hobbit kommer kvala in där, men jag har inte sett den ännu så den får väl stå med preliminärt. Jag tyckte även väldigt mycket om Argo och Hunger games.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag firade med familjen i vanlig ordning och hade sedan en liten fest för de närmast sörjande i min nu uppsagda lägenhet. Det var till största delen en bra kväll. Men det var lite snöpligt i slutet, vilket kändes sådär. I år firar jag först med älsklingen i London, men vi kommer hem den 28:e så jag får se om jag ska fixa något hemmavid också. Det lär inte bli någon fest, men funderar på att eventuellt ha en middag eller kanske bara fira med familjen och sen hitta på något roligt. Som att gå på teater eller  äta på en fin restaurang.

Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Den bästa människan jag träffade var Gabriel Nellkrans. Min älskling, mitt hjärta, min puppe. Älskar dig!

Hur skulle du beskriva din klädstil?
Avslappnad, söt och lagom små-rockig. Mycket svart som vanligt, men jag blivit bättre på att använda pastellfärger vilket jag måste säga att jag klär omåttligt bra i.

Vem saknade du?
Farmor. Jag hoppas du har det bra vart du än befinner dig, ditt minne lever alltid vidare i våra hjärtan.

Vilken var din bästa månad/er?
Hela hösten var underbart fin. Det är omöjligt att välja den bästa månaden, jag tar allihop... haha!

Hur kommer 2013 att skilja sig från 2012?
Förra året sa jag och Jac till varandra att 2012 kommer bjuda på en hel del oväntade och positiva saker. Kort och gott, vi hade på känn att året skulle gå i ljusets tecken. Och det har det verkligen gjort. Jag hoppas verkligen att det fortsätter så.

Long time no see

Efter en LÅNG paus har jag nu återkommit till bloggvärlden. Under min frånvaro har jag naturligtvis firat jul, jobbat utav bara satan och förstås, pluggat. Det fortsätter nu, jag har en essä som ska in på torsdag och jag bara fastnar hela tiden. Har dessutom seriösa koncentrationssvårigheter. Men med lite envishet och kaffe ska det med största sannolikhet gå hem.

Litet annat nytt:

1. Har sagt upp studentlägenheten i Sickla. Är trött på svinhög hyra, varmvattenberedare som endast tillåter 3-minuters duschar i icke-smärtsam temperatur och stökiga grannar som slänger sopor på loftgången. Jag ska bo hos päronen i några månader, vilket känns sådär. Lagom till sommaren planerar dock  jag och min älskling att flytta ihop i hans lägenhet i Nacka. Det kommer nog inte att bli så annourlunda gentemot nuläget, eftersom jag i princip tillbringar all min tid här.

2. Jag och Gabriel åker till London över min födelsedag. Det ska bli underbart. Jag har aldrig varit där och ser därför extra mycket fram emot att ta del av så mycket som möjligt av vad staden kan erbjuda. Vi har ännu bara hunnit med att köpa biljetter och boka boende. En utförlig planering saknas samt oyster card, etc. Men det ska fixas snarast. Vi vill ju hinna med så mycket som möjligt, att åka till London utan en agenda är som att åka på solsemester  utan att bada i havet. I alla fall enligt mig. Men så gillar jag att skriva listor också...

3. Hela familjen ska fira pappas 50-årsdag på Mallorca. Vi köpte biljetter häromkvällen och är borta 26/2-5/3. Ser oerhört mycket fram emot det. Jag har inte varit där sen sommaren 2009 så det är verkligen på tiden att jag återvänder. Pappa ska passa på att hyra mc, och jag kommer självklart paxa passagerarplatsen så mycket jag kan. Åka hoj på Mallis - visst låter det underbart?

4. Jag drömmer om att skaffa kattunge inom en snar framtid. Jag vill helst ha en fluffig och social liten darling, funtar lite på norsk skogskatt.

5. Paulina och Malin kommer med största sannolikhet ta körkort innan mig. De är klara med riskutbildningen och ska köra upp väldigt snart. Lite ångest på det. För min del har det länge känts svårt att finna tid till övningskörning. Det lutar nästan åt att Gabriel får agera extra-handledare, det skulle vara en smidig lösning.

 


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus