Härnäst på agendan: kvalitetstid i Kristineberg.

Midsommar är förbi och som vanligt fick jag inte konsumera lika mycket sill som jag planerat, haha. I dag är det dags för söndagsmys med Jennie och Martin. Har packat ner vittjut och lite filmer - styr kosan mot Kristineberg så får vi se om jag kan tvinga turturduvorna att se svensk dramakomedi. Det återstår att se hur det går.

Stay tuned...

Det är spännande saker på g!


Sabbad handled.

Lyckades stuka min vänstra handled på jobbet i dag, i nuläget kan jag inte ens lyfta en tallrik. Att böja fanskapet är omöjligt utan att jag jämrar mig. Har lindat hårt och ska även smörja med liniment eller liknande. Får ta det försiktigt på jobbet imorgon, lär ju vara jordens långsammaste kassörska. Men så får det bli. Suck. Det var säkert de där jävla kartongerna med kvittorullar som var dödsstöten för den.


Spänn linan hårt.

Jag tänker på dig!

Kronjuvelerna

Tillbringade gårdagskvällen tillsammans med goda vänner och fulla ölglas :) Så härligt att skolans bojor släppt så man får njuta av sin frihet med dem man tycker om. 

Nu ikväll har jag och Malin varit på Saga och sett en förhandsvisning av Kronjuvelerna som var riktigt, riktigt bra! Filmen kan nog bäst beskrivas som en saga för vuxna, full med filosofi, humor och lycka. Men även svart tragik. Kläder och miljöer skiftar så det finns ingen exakt tidsepok. Något som jag fångades mycket av var att det ena sekunden är en mysig och familjär stämning och sedan plötsligt kommer den totala kontrasten och man känner en massiv obehagskänsla. Själva historien tar sin början när huvudpersonen Fragancia blir arresterad, hon är misstänkt för mordförsök på fabrikörsonen Richard Persson. Under förhören får man ta del av hennes livshistoria och sammanlänkningen mellan henne och Richard. Richard var den karaktär som fascinerade mig mest. Han är väldigt kluven. Han har psykotiska drag samtidigt som han är sårbar och väldigt skör. På ytan ser han ut att ha allt man kan önska sig. Det förhåller sig verkligen inte så bakom kulisserna. Han är helt övergiven av omvärlden och är en fånge i sin mörka verklighet. Det gör att man någonstans ändå  kan tycka synd om honom, trots det frånstötande beteende han mestadels visar upp.

Alicia Vikander är definitivt den starkast lysande stjärnan, men de andra skådespelarna övertygar också. Det var lite kul att se Björn Gustafsson i en bi-roll, han bjuder på skön lättsamhet och är som väntat jäkligt charmig.





Konstantin.

Gick igenom lite olika bildmappar och hittade detta verk som min oerhört begåvade kusin Nadja skapat. Det föreställer min morbror Konstantin som jag tyvärr aldrig hann träffa eftersom han gick bort i unga år. Visst är det utsökt? Tänk om man kunde måla och teckna så här!



Back to work!

Oväntat nog så blev jag godkänd på teori-tentan. Poängen för historisk informationshantering är också inskrivna. Nu ska jag bara finslipa lite på min b-uppsats så är den klar att lämnas in i höst. Ska återvända en sväng till krigsarkivet nu i veckan. Vad ska jag då ha för mig i dag? Jo, Chili ska tvätta. Mitt berg med kläder hotar att spränga garderoben så saneringsarbetet fortsätter...


Förbannar denna dag.

Jag började min katatrofala dag med att svära över buss 66 som verkar ha slutat följa tidtabellen ordentligt. Pga bussjäveln kom jag 10 minuter sent och hade hjärtat i halsen efter att ha gjort seriösa försök att kuta från Länna gård. Trots att det misslyckades såg jag ändå ut som en gris på slaktbänken när jag till slut anlände. Timmarna som följde blev inte bättre. Låt mig måla upp en bild...

Scen, CG -  I självscannningen och i kassan sågs  en virrig subba som dessutom hävde ur sig fint sluddrande tal med jämna mellanrum. Hela tiden på gränsen till värmeslag, den stora bristen på sömn och  mat... ja, det tog till sist kål på resterna av L. Björklund. Någonstans vid 4-5-tiden började det flimra framför ögonen och jag trodde på allvar att jag skulle svimma. Försökte frekvent undvika att uttala frasen "döda mig" högt. Huvudet dunkade och till slut var det bara att inse fakta - jag var tvungen att ställa in kvällens roligheter med Husky och ringa på skjuts så jag kunde kollapsa på mjukt underlag, häva i mig vatten och smärtstillande. Nu säger jag god natt, svär en sista gång över eländet och drar täcket över huvudet.


Dags för röj!

I denna sekund så glor jag med lite lätt deppad blick på katastrofen som är mitt sovrum, här behöver saneras... Och knäpp som jag är så tänker jag faktiskt göra det nu. Men skurandet sparar jag till slutet av helgen. Med lite tur så lyckas jag arbeta mig själv till trötthet. I morgon ska jag nämligen återvända till CG - ack, en vecka i frihet var alltför kort. Börjar 08.30, jävla mördartid eftersom det innebär att jag måste rulla ur sängen 06.30. Men timmarna rullar ju på rätt bra på förmiddagarna så får fokusera på den lilla ljusglimten.

Nu ska städkluten på - suck. Skulle fan behöva en skyffel.


What hurts the most

Det vill förinta mig till något obetydligt. Något som andas, men ändå inte lever. I perioder är det bättre. Men jag kommer alltid tillbaka till den här platsen. Platsen som enbart är fylld av aska. Askan klär mina lungor tills jag inte längre kan få luft, utan bara vill skrika tills rösten brister.


Söder-dekadens

Gårdagen var enormt kul! Köpte dryck och indiska läckerheter, tog med mig alltihop till Älvsjö där jag mötte upp Jac. Vi frossade i sommarkänslor när klassikern Änglagård rullade på tv och så stoppade vi oss tills vi nästan kunde rulla fram. Indira är farliga, deras mat är så enormt god att man inte kan sluta äta!

Vi drack både rosé och vitt vin och någonstans där i det våra lulliga sinnen så kändes en utgång som ett klockrent nästa steg. Således fixade vi till fasaderna lite och satte oss på en bar på Söder. Resultatet blev karatefylla all in. Hade det jättetrevligt, men började må jäkligt dåligt efter ett tag så begav mig hemåt vid halv tre-tiden. I dag har jag genomlidit en fruktansvärd bakfylla, men det var det fan värt.


Det var en dag i juni...

Rutorna är strimmiga av vattendroppar och det dova smattrandet har tystnat. Hade egentligen hoppats på lite solsken i dag, men vem säger att man inte kan ha minst lika kul inomhus? :) Senare i eftermiddag ska jag ta mig till Jacpac. Vi ska laga middag och sörpla vittjut. Sen blir det nog lite gottegrisande framför en film. Ska ta och handla med mig lite smått och gott innan jag hoppar på pendeln så har vi det fixat och klart.


P.S. Var hos optikern igår. Fjärde paret med provlinser gick åt skogen... jag har för kupiga ögon helt enkelt. Jävla astigmatism, man blir så trött. Det är inte helt kört, men vi har klättrat uppåt i prisklassen. De kommande månadslinserna kostar hela 1700 kr per kvartal och jag måste betala 600 kr bara för att prova dem. Om dessa inte passar antar jag att det blir halvårslinser? Det är den typen av linser jag haft innan utan problem. Men det vore ju skönt om jag kunde hålla mig till vanlig hederlig 30-dagarsanvändning...


Satan i gatan

Har tillbringat en större del av kvällen liggandes i sängen, har lyssnat på min favvo-donnas nya album, "Satan i gatan". Veronica Maggios smäktande röst och själfulla texter är trollbildande. Det är så utrycksfullt, hon övertygar verkligen. Titelspåret är fenomenalt och ligger högt upp på gilla-listan, men "Välkommen in" kommer inte långt efter.


Wordpad is your friend, typ.

Blev väckt av sura toner i telefonen nyss. Mindre trevligt. Jaja, efter lång bloggpaus så har jag nu tågat tillbaka in i era liv. Avslutade min teoritenta igår, jag vet inte riktigt hur det gick ärligt talat. Men är man någonsin objektiv  när det gäller sig själv? Så jag hoppas på det bästa. Dock skedde ett missöde i sista minuten. Jag hade skickat över tentan i till min andra mail och öppnade det i faderns data för att skriva ut det, då sa skrivaren ifrån och vägrade. Det enda jag fick ut var en sida med halva texten på. Kul! jag blev helt vild i ögonen då tiden tickade på och jag var tvungen att lägga skiten på lådan inom minuter... så jag fick vackert kopera över allt till wordpad och i vild panik trycka på print. Jag hade helt enkelt inte tid att omformatera det så det fick bli så. Resultatet blev för jäkligt. Snett och vint... hela min fina formatering gick åt skogen. Dessutom upptäckte jag ett par slarviga stavfel i sista sekunden som mina trötta gluggar missat under korr-läsningen. Stackars min lärare. Blir inte kul att läsa den där röran. Skämdes så mycket att jag faktiskt skickade över ett mail till henne idag, förklarade och sa att jag hoppades att det inte skulle bli alltför svårläst...


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus