Vägen till skönhet, kosmetikans betydelse i svensk rådgivningslitteratur 1907-1925.

Idag fick jag äntligen, efter oändligt mycket slit, klartecken från min handledare. Min uppsats är klar för ventilering. Fy fan, vad obeskrivligt skönt det känns. Ärligt talat trodde jag aldrig att jag skulle slutföra den här uppsatsen. Fakta är att jag redan har en filosofie kandidatexamen, men fick reda på att om jag bara slutförde historian så kunde jag tillgodoräkna mig vissa kurser och därmed ta ut en till. Det är även en extra bra merit för mig som vill bli arkivarie.

Jag saknar fortfarande 8 poäng - men det handlar om två 4-poängstentor. Det känns rätt fjuttigt om man jämför med en helt jävla c-uppsats på 30 + -sidor. Kort och gott, jag är faktiskt rätt nöjd med mig själv just nu.
 

Ångest över uppsats.

Fy fan vilken stress den här uppsatsen ger mig. Första utkastet av slutmanus ska skickas till min handledare på lördag och jag är FORTFARANDE inte helt klar med empirin. Sitter och kämpar med avsnitten "kroppen" samt ålderdom och rynkor". Måste försöka bli klar med dem idag. Igår avslutades det mest betydande avsnittet, "ansiktet". Blev relativt nöjd, även om det kommer behövas lite finputsning. Producerade runt 4,5 sidor bara under gårdagskvällen och hade sjukt flyt. I dag sitter jag mest bara och glor på dokumentet - måste komma igång!
 
Imorgon ska jag sitta och utveckla mina teoretiska aspekter och föra in lite mer genusteori i empirin. Torsdagen ska vigas åt att fylla på avsnittet om tidigare forskning, en eller två betydande studier som jag använts saknas där. Och slutligen fredag: slutsats och sammanfattning.
 
Snacka om sista minuten, eller hur? Nåväl, så länge det inte är helt katastrofalt så kommer handledaren kunna föreslå ändringar som kan föras in. Definitiv inlämning av slutmanus är den 22/4.

Flytt, flytt, flytt...

Lägenheten i Ektorp är såld nu och jag och karln flyttar inte till lägenheten vid nacka forum förrän i slutet på maj.Vi har således bosatt oss tillfälligt i hans pärons villa och packat hela garaget fullt med flyttkartonger. Det blev ju tyvärr ganska krångligt med hela bostadssituationen.
 
Gabriel vill dessutom inte bo i Engins lya i forum särskilt länge. Vi har därför planerat att köpa en 2:a eller 3:a (i Nacka givetvis) inom en snar framtid. Som tidigast i augusti/september med inflyttning i december. Mycket fläng hit och dit alltså. Längtar tills vi kan landa någonstans. I juni kommer ändå någon form av lugn infinna sig. Jag tar semester, packar upp kartongerna, och drar slutligen till Spanien med Gabriel. Tänker ligga på stranden och njuta av inte ha massa jävla måsten som pockar på uppmärksamhet hela tiden.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus