New years preparations.

Det var enorma köer utanför systemet i Skanstull. Det är ju inget nytt, men raderna av människor täckte fan hela gatan. Jag och M hade ingen lust att stå ute i kylan i en timme för att äntra dörrarna så vi traskade till Medis i stället. Fick tag i en av de sista bacardi razz till S. Själv ska jag sippa på rosa champagne i morgon.

Tittade även runt lite bland rean, det slutade med att jag införskaffade lite nytt smink. Hittade inget annat av intresse. Det får bli min svarta spetsklänning som hänger i garderoben helt enkelt - den är faktiskt bara använd en gång och är galet snygg.


Ut i verkligheten

Förväntade mig att bli väckt av en viss person i dag, men det slapp jag undan. Tack och lov. Ska nämligen ut på uppdrag nu - återstår att se hur det går. Jag återkommer!

Nu gäller att bara att få liv i M med milt våld. Detta är inte likt henne, hon är i vanliga fall uppe vid 10. Detta duger ej - nu blir det blomspruta på de stackars oskyldiga kerub-kinderna.


Cherrybomb

I dag är en sådan dag då jag bara vill skrapa mitt ansikte mot trottoaren - hårt och länge. Tack gud, för nyår. Jag ska tända tomtebloss, dricka drinkar och glömma bort allt jävla elände. I alla fall för en stund.


Notes.

So friggin' bored. Första lediga dagen sen julafton nu och alla människor är upptagna inklusive min egen familj.

Btw - det finns bara en tredjedel kvar av julskinkan. Det fanns 6,5 kg från början. Jeez. Detox, anyone?


Yatzy-spel och juliga (?) tacos.

Kändes motigt att kliva upp till jobbet imorse, men det var ett kort pass och jag väntade mig en relativt lugn dag. Det blev ganska mycket rusch i alla fall - och jag förvånades gång på gång av att folk köpte så triviala ätbara ting. Tacos på juldagen känns jävligt malplacerat om ni frågar mig. Kanske bara jag som är julmatsfantast?

På eftermiddagen var det dags för besök hos farmor eftersom varken hon eller Anders kunde komma igår - lite trist men en repris funkar också. (Hade pratat om att J skulle komma över, men i och med jobbpasset och besöket hos farmor som bestämdes i sista minuten så blev det lite svårt att fixa. Ska försöka få hit henne på måndag istället om grynet kan. )

Väl hemma från strapatserna så var klockan rätt mycket. Syrrorna bestämde sig för att dra ut och någonstans på vägen blev jag hyperfokuserad på yatzy med päronen. Låter helt uppåt väggarna kanske - haha. Var skönt att bara umgås med dem ensam för en gångs skull. Det händer inte alltför ofta.



God jul!

Natten till dopparedagen är här och traditionsenligt så har kvällen ägnats åt att klä granen och att slå in de sista klapparna. Sen blev det ju självklart provsmakningar av de första skinkmackorna med senap. Blev en rackare på 6,5 kg, lite lättare än vanligt.

Har haft svårt med julkänslorna detta år, varit lite smått ledsen och även väldigt stressad. Har inte hunnit med mig själv riktigt. I morgon ska jag därför bara ta och unna mig 24 timmar av totalt lugn. Tänker inte stressa, inte tänka på jobbiga ting. Bara vara. Känna den friska doften av apelsin och nejlikor. Äta god mat utan att hålla igen ens lite grann. Och självklart skänka en extra tanke till alla människor som jag håller av i den här världen. God jul på er - jag hoppas att er morgondag blir fin.

Kram.


Dutys...

Off to work. Förbannar mig själv för att jag sa ja till mycket jobbtider i december. Ingen jävla ledighet alls - kul. Bara att upprepa mantrat om den saftiga januarilönen gång på gång, det behövs för just nu vill jag bara skrika rakt ut och slå på något hårt.


The christmas spirit

Åkte iväg på julshopping i dag och jag hade hjärtat i halsgropen redan i bilen - haha! Vi åkte till Farsta Centrum av alla ställen och tänkte att det i alla fall skulle vara lugnare än inne i stan. Trodde vi, ja. Det var i stort sett kaos. Stressade och otrevliga människor överallt som nästan mejade ner en. Var så borta i det blå när jag var inne på Din Sko att jag faktiskt glömde väskan bland hyllorna - vem lyckas egentligen med det? Kom på det en timme senare och drabbades av panik. Sprang tillbaka till butiken och tackade min lyckliga stjärna för att den var kvar - på exakt samma ställe som jag lämnade den. Där kan man snacka om tur.


Hittade i alla fall prima klappar till nästan alla förutom Paulina. Så Malin ska ge sig ut i vimlet igen senare i veckan.


Vänner från förr

Julen är en av mina favorithögtider. Trots detta så blir det samma visa varje år. Jag leker grinchen, blir mest bara stressad som satan fram till den 23:e december och morrar åt att ingenting verkar gå som det ska. Nu längtar jag bara efter det där välkända lugnet som översvämmar mig dan före dopparedagen. Har dock börjat tvivla på att det kommer infinna sig över huvud taget. Kommer nämligen att jobba som en duracell-kanin på speed fram till nyårsdagen. Yes, folks. NYÅRSDAGEN. Jag ville bara lägga mig ner och dö när jag såg det.

Jaja, över till lite mer muntra ämnen. I dag fyllde världens bästa killkompis år. Hade inte möjlighet att gratta honom face to face, men det blir andra bullar på lördag för då är det dags för födelsedagsmiddag. Jag värdesätter honom enormt mycket och jag kommer ofta på mig själv med att tänka att det är så himla kul när man hittar tillbaka till vänner efter att ha setts ganska sporadiskt under ett flertal år. Det har faktiskt varit något av ett tema det senaste året, jag och Jina tog ju upp kontakten igen i våras. Då hade vi inte träffats på drygt 5 år. Nu har det gått ett tag sen jag såg henne, men har blivit manad till att komma hem till hennes nya lya efter jul.


I sure know how to spend my time right.

Känner mig totalsjuk i huvudet som är uppe vid den här tiden när jag inte ens har något att gå upp till. Man tycker ju att jag borde spendera tiden med att göra något nyttigt då, istället sitter jag och glor på potentiella nyårsklänningar...


Laundromat

Fick ett ryck och tvättade hela SJU maskiner i dag. Herregud. Kan egentligen inte fatta hur jag hann få den där gigantiska högen ren och sedan torkad på ynka tre och en halv timme.

Jag tror faktiskt att jag enbart hade ett par sorgsna och övergivna strumpor kvar i garderoben, inte ett bra tecken... ;) Har haft så mycket att göra på senaste tiden att jag knappt har hunnit med något alls. När denna vecka är över så ligger i alla fall det mesta plugget för höstterminen bakom mig. Bara en tenta efter jul som ska hinnas med också innan jag kan hugga tänderna i den nya kursen - and yes, i'm looking forward to it.


Gläns över sjö och strand

Fikade med tjejerna i dag på John Chris. Det var mysigt, men när jag vandrade på Drottninggatan var det svårt att inte bli påmind om bombningen som skedde nu i helgen. Verkligen obehagligt. Kom dock in i lite roligare tankebanor när jag gick in på det varma cafét.

Vid 18-tiden började jag ta mig tillbaka till söder igen, jag skulle  nämligen se på julspelet i Sofia kyrkan med Mirella och Paulina. Emma Westin var lucia, hon var så fin!  Uppträdandet var verkligen stämningsfullt och vackert. Satt och tänkte på alla skolavslutningar och luciafiranden som jag haft där och log lite när barnkören trippade fram med sina vingar på ryggen. De tog upp kollekt till välgörande ändamål efteråt och tråkigt nog hade jag bara en stackars tjuga till övers, men bättre än ingenting i alla fall.


Lucia movie night

En lång arbetsdag är till ända och nu sitter jag här och njuter av iskall ramlösa. Fick ett akut filmsug på vägen hem så jag och M gick och hyrde lite filmer. Slängde mig enbart på nyhetshyllan och chansade så har ingen aning om dessa ens lutar åt ett godkänt kvällsnöje, men vad tusan. 

Btw, är så irriterad på jobbets nya kvällsrutiner. Tur att man inte är schemalagd till 21.15 särskilt ofta... puh.

 


Tomorrow.

Tillbringade större delen av eftermiddagen med familjen ute i Järna hos plast-morföräldrarna. Det såg verkligen ut som ett vinterparadis där, så tyst och fint. Jag stormtrivs i mindre samhällen, det är en välkommen kontrast till den stressiga världen som är min vardag. Allting bara saktas ner till slow-motion och hela jag bara... är. Utan komplikationer. Det är fridfullt. Tyvärr stannar jag aldrig i det stadiet mer än en vecka, sen håller jag på att drivas till vansinne. Antar att jag är för mycket av en rännstensunge i grunden?

Var otroligt trött (det blev sent igår) så jag var säker på att jag skulle slocka direkt när jag kom hem. Trodde jag ja. Sov. Vaknade. Sov igen. Ungefär så har det sett ut de senaste sex timmarna, inte så kul... försökte trötta ut mig själv genom att glo på en dokumentär om Kurt Cobain, men kom på mig själv med att bli lite halvt deppad istället. Självmord och starka tendenser till bipolär sjukdom kanske inte är det bästa temat på en godnatt-saga direkt.


Idol- Jay.

Trots att jag inte följer Idol så har det varit ganska svårt att missa Jay Smith. Måste säga att han har en oerhört bra röst, är riktigt svag för hans raspiga toner. Denna version av Madonnas Like a Prayer är grym!


Ordinary day

Gick upp ganska sent i dag - fail! - och något av det första jag gjorde var faktiskt att diska och boka en tvättid. Behöver röja. Timmarna har rusat förbi och helt plötsligt känns det lite för sent för att börja storstäda i sovrummet. I stället ska jag se på Inception. Hoppas den är värd att lägga lite tid på - hö hö.


P.S. Angående den misstänkta sjukan så verkar det vara en gammal hederlig förkylning, inte så kul men allt är bättre än influensa och feber i alla fall.


Misstänkt sjuka på g.

Blev bjuden på god risotto och vitt vin på kvällskvisten, underbart med vardagslyx! :) åkte hem vid 9-tiden och satte mig med plugget en stund. Tyvärr överskuggades min oerhört positiva dag och kväll av att jag började få ont i halsen och en allmän sjukdomskänsla spreds i hela kroppen. Det finns aldrig några bra tillfällen att bli sjuk på, så jag fick naturligtvis panik och rotade igenom medicinskåpet utan lycka. Det blev julmust och ett varmt täcke som substitut.

Nu ett par timmar senare är det fortfarande inte bättre. Tyvärr. Tänker ta och sova och be en tyst liten bön. Jag hoppas verkligen att jag mår bättre när jag vaknar i morgon.


Läslusten har vaknat till liv igen.

Sugna på att få reda på vad som fanns i det bruna paketet? :)

 HJÄRTBLAD
En enkel dalkullas väg från barndomen under 1860-talet till frigörelsen i en nyfödd och modern industristat cirka trettio år senare.



 GIGANTERNAS FALL

Ytterligare en historisk roman (what else, liksom?) som är första delen av en planerad trilogi. Boken skildrar fem olika familjer - från USA, Tyskland, Ryssland, England och Wales. Deras dramatiska livsöden länkas samman under det tidiga 1900-talets omvälvande händelser.



 I DET TYSTA
Pocketversion som jag mest knep för att den var billig. Sen råkar det dessutom vara en biografi i sann kriminal-anda vilket inte är helt fel.


It's the little things...

Några glas rött vin och en kram från världens bästa killkompis kan verka som en dundermedicin. Är inte på topp, men är bra mycket gladare än vad jag var tidigare i dag. Hämtade även ut böckerna från regnbågens livs så julens lässug har en del att tampas med om man säger så. Bland annat en tegelsten av Ken Follett - längtar!


Fix me

Just i dag är jag verkligen ledsen. Håller på och svänger ihop en oerhört sen lunch just nu - sen ska jag ta 53:an hem till en kompis, behöver verkligen piggas upp. Att sitta ensam fungerar sällan. Ska ta ett krafttag och åtminstone försöka se ut som inte hela världens sorger vilar på mina axlar. Funderar på att ta en omväg och hämta ut en bok som jag väntat på också. Adlibris är en räddare i nöden - alltid.


Vardagsbestyr

Precis hemkommen. Tydligen så ska jag följas upp minst ett år till - så nästa anhalt är i juni. Fick besked om att jag måste ta mig i kragen och skaffa linser, det bär emot eftersom jag har haft så mycket problem med just det synhjälpmedlet. Ska vända mig till benckerts optik i söderhallarna - no more specsavers.

Get it over and done with.

Slog mig nyss att jag ska till sjukhuset imorgon för en sista koll. Jag har lite ångest inför det om jag ska vara helt ärlig. Jag vill inte sätta all skit i fokus för då slutar jag aldrig att tänka på det. Men jag måste dit så ortoptisten kan se att allt läkt som det ska. Sen jag har lite frågor som jag vill ställa på samma gång också... så det är bara att bita ihop och få det överstökat.

Känner mig extremt trött ikväll, vill bara sova.


48 hours

Inflyttningsfesten i går var grymt lyckad! :) gick hem i hyfsat god tid och fick sällskap fina E.W. Somnade som en stock när jag väl landade i sängen, men vaknade ett antal ggr under natten vilket förstörde vilan en aning. Inte så kul när det var dags för lördagspass på CG.

Nu när jag befinner mig inom hemmets väggar igen tänker jag ta och ge efter för mitt nya beroende - 48 hours Mystery. Kriminaldokumentärer. Har frossat de senaste kvällarna och kan bara säga: otroligt intressant! Give it a go. Nästa på listan: The Yogurt Shop Murders.


Inflyttningsfest

Sitter i handduk med rufsigt hår och ser allmänt för jävlig ut. Jobbar i morgon, men har lovat en kompis att titta förbi på hans inflyttningsfest ett tag så det är väl dags att börja göra något åt min eländiga fasad. Men först: matlagning och ett besök på systemet.

Later!


The Deathly Hallows

Min fina vän Nea tog med mig på nya Harry Potter-filmen häromkvällen. Jag tror nästan att detta var den bästa som jag sett hittills. Trots att den är väldigt mörk. Känslorna av desperation, sorg och rädsla var mycket talande samtidigt som det blandades upp med små doser av ren lycka, som t.ex. en enkel dans mellan två av huvudpersonerna. Ett leende bara spreds över hela ansiktet. I vanlig ordning så var det dock synd att de valt att ändra och ta bort vissa bitar som finns med i böckerna. Exempelvis scenen med familjen Dursley, en visst utbytande av repliker mellan Harry och Ron som åtminstone jag och Nea värderar högt samt lite mer detaljer angående Krakes personlighetsförändring... det är väl det som jag kan komma på här spontant, sen finns det säkert fler detaljer som kunde ha finslipats lite. Men överlag så var det en riktigt bra film! Ser verkligen fram emot att se den avslutande delen i sommar.


The Bishops Arms

Kvällen tillbringades med Peder och gigantiska glas med kall veteöl. Vi gick till The Bishops Arms som ligger mitt emot ICA vid mig - har faktiskt aldrig varit där innan. Men kommer garanterat gå dit igen. Väldig trevlig och pittoresk inredning med fina detaljer och ett brett utbud av drycker. Lite engelsk pub-känsla.

Vi gick därifrån i god tid eftersom Peder skulle upp tidigt. Jag hade tänkt sova innan tolv-slaget och det gick ju inte direkt som planerat. Fastnade på en bok och blev pigg och uppmärksam som satan. Fast det är ju en dag i morgon också, som det heter. Mitt sovrum är iskallt så jag har lindat in mig i dubbla plädar under täcket. Fattar inte vad det är med detta hus - det blir aldrig uppvärmt ordentligt på vintrarna så man går omkring och fryser sig halvt fördärvad. Under sommaren förvandlas man till en grillad gris på spett. Finn något mellanting, vetja?


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus