ART

Igår var det tropisk värme och var befann jag mig? Jo, på IKEA. Snurrade runt där och hjälpte farbror att titta på möbler - passade även på att titta ut lite prylar som jag vill införskaffa till mig själv framöver. Blev kär i den här tavlan. Skitsamma att den är massproducerad - den är cool!




Alarm

En mycket god nyhet! Hittade min gamla kasserade väckarklocka längst in i en byrålåda. Jag trodde att den var död och begraven sedan x antal år tillbaka, men den lever och skräller lika bra som jag minns det. Slipper därmed köpa en ny och kan nöja mig med den uråldriga, men pålitliga gamle kamraten. S kan stryka det som nästa julklapp till undertecknad! ;)


Vem kan motstå ett riktigt masterpiece?

Befinner mig i andra världskrigets Frankrike för tillfället. Japp, jag har fastnat på Rädda menige ryan som går på tv. Var flera år sedan jag såg den och självklart sitter jag bänkad och måste se slutet. Trots att jag är trött som en nerklubbad säl - jäkla knäppo.

Säger god natt nu och återvänder till slutscenerna i Steven Spielbergs mästerverk.


Poetry

Ögonfransarna ligger mjukt mot kinden och innanför följer jag färgernas spel. Dimmigt rosa och illande rött. Gråa kaskader och ljusa linjer. Omsvärmad av dessa möts händerna i det disiga mörkret och våra fingerspetsar följer regndropparnas långsamma väg nerför den klara fönsterrutan. Matta rosor täcker golvtiljornas slitna trä och rummet andas på egen hand. Du lossar mina rädslor och jag sjunker in i din mjuka famn som väntat på mig. Famnen som tänkt på mig. Famnen som vill stanna ögonblicket i denna varma och trygga verklighet. För en minut är vi fria...

P.S. Nerklottrat work in progress.


Nicorette nästa

Föll för nikotinbegäret idag, men kan meddela att jag slängde det mer än halvfulla paketet längst ner i papperskorgen så fort jag kom innanför dörren här hemma. Puh. Så fort pengar rullar in på kontot igen i augusti så måste jag försöka komma ihåg att  införskaffa tuggummin och lite annat smått och gott från apoteket. Sa samma sak förra året, men nu jäklar ska jag göra det. Mitt minne är som ett såll, men får skriva någon kom-ihåg-lapp med stora illröda bokstäver och nagla fast den permanent på spegeln.


Midsommar-madness på g!

Jag och M ska ta en tripp ner till ringen och utforska sortimentet av hårfärg på hemköp. M vill spara pengar och ska därför kolla om de är billigare där än i Sickla. Jag hävdar envist att hemköp är hårfärgens paradis vad gäller priser, hon hävdar motsatsen. Efter det ska jag in till systemet och tacklas med svenssons som ska ha sin snaps till varje pris. Själv ska jag ha vin - jag och Sara ska ha lite midsommar-madness. Funderar dock på att ta något annat än det vanliga avkoket på cement (castillo de gredos). Det lutar åt Kiviks varm och kall. Har letat efter denna i evigheter, visste inte vad den hette. Jac har nu upplyst mig och det öppnar återigen möjligheten till att njuta av vinet som smakar exakt som äppelpaj med vaniljsås.

P.S. 7 dagar kvar. Jag räknar ner och hoppas av hela mitt hjärta.


Chili's climbing

"Men jag har samma trasor på och röker samma marlboro"... Oskar Linnros låtar har verkligen nästlat sig in i huvudet och jag går omkring och nynnar på flera av dessa pärlor non stop.


När jag satt och njöt som bäst framför datorn  och skrålade med en lätt nasal stämma kom jag på att jag skulle iväg på ett möte så jag slängde på  solglasögonen och mötte dagen. Var noga med att ha telen på hela tiden eftersom City Gross skulle höra av sig. Telen väntade med att skrälla tills för ungefär 45 min sedan, de behövde mina personliga uppgifter som ska lämnas till lönekontoret. Får vidare besked om schema nästa vecka och ska påbörja inskolningen den 5/7. Lär bli många trevliga stunder med S i fikarummet, hon får föra in mig i handels interna värld.


Beautiful day

Haft en mysig eftermiddag med Jac. Vi möttes upp vid 12-tiden och ägnade sedan ett par timmar åt att strosa runt på söder och titta i affärer. J hittade ett par solglasögon som hon passade jättebra i och även lite klädesplagg. Jag betraktade diverse ting med längtansfulla blickar, men fick med en suck inse att det får vänta tills det finns mera klirr i kassan.

Note to self: köp kaffedrinken på 7-eleven igen. Underbart god!


Again I bleed, again I shake. Again I fall, again I break. Wasted. Again and again...

Nyss hemkommen. Det är inte en angenäm upplevelse, var så säker. Det är skrämmande, frustrerande och så jävla orättvist. Det är klart att jag är arg. Arg på livet och förbannad för att vi alla är inrutade i dessa mönster. Detta är min utgångspunkt och jag försöker acceptera det. Fick beskedet att vi inte ska ge upp än i alla fall. Återbesök om 9 dagar, hoppas att det kommer ett säkert och positivt beslut då. Tänker dock inte hoppas på någonting, för van vid att bli besviken.


Somewhere in the night

Har svårt att sova. Tillbringar denna mörka timme med att betrakta John Malkovich som brutalt avrättar en korpulent och rödhårig dam medans en schäfer protesterar genom att visa gaddarna. Kanske dags att byta kanal och få något mer positivt på näthinnan innan jag somnar. Imorgon är det dags för arbetsintervju, och som alltid så är jag lite nervös.


P.S. Inte rökt på 2 dagar. Jag är så jäkla sugen. Snus nästa?


Bröllop och jäkelskap

Har hemmakväll och glor på svt, med andra ord dränks hela skärmen i kronprinsessans bröllop. Hyser lite blandade känslor inför det. Självklart är det vackert med två människor som älskar varandra, men måste erkänna att det är en aning smörigt, och pådraget inför hela evenemanget är lite för mycket. Blivit överöst av Love 2010 och alla dessa prylar i evigheter känns det som... bröllopstrut någon? Såg även på nyheterna att summorna för vissa delar skenat iväg riktigt ordentligt, vilket är både smaklöst och irriterande. De kan väl åtminstone hålla sitt spektakel inom de planerade gränserna? Hm.


Har jag styrkan?

Ny beslutsamhet har infunnit sig. Jag vill verkligen sluta röka. Det är så för jäkligt svårt när man som jag är riktigt beroende. Man drömmer och längtar efter cigaretter, särskilt när man känner sig stressad eller vid utgång. Men tänker ofta på att jag har kol i släkten... det är en motivation som heter duga. Jag har rökt i omgångar i 6-7 år, vill inte sitta där som 40-åring och ha 50 % lungkapacitet kvar. Nytt försök blir det med andra ord - det är till och med slut på feströkningen. Jag hoppas att jag har styrkan att genomföra det den här gången.

P.S. Jag tänker inte ljuga. Även om jag mot all förmodan lyckas kommer jag alltid längta efter de där förbannade giftpinnarna. Det är den känslan som strömmar igenom mig nu, men vem vet? Det kanske är övergående, precis som alla abstinensbesvär.


Keep holding on

Haft rejäl migrän sen igår, men den börjar lätta en aning... skönt! Igår rasslade anställningsavtalet till mässan ner i brevlådan. Ska vara värdinna där under kardiologmässan i augusti, det sitter alltid bra med lite extra pengar i plånboken. Det är välbehövligt, tro mig... finns alldeles för många hål att stoppa kontanter i för tillfället. Satt och undertecknade avtalet när telefonen ringde - City Gross var på tråden. Vi bokade in en intervju på måndag kl 15. Håller alla tummar och tår! Ser i alla fall väldigt postivt ut på jobbfronten för tillfället, hoppas allt annat fortsätter i samma ljusa spår.

P.S. Gått i valet och kvalet, men insett att jag kommer ångra mig till tusen om jag backar ur. Om jobbet på City Gross går igenom tänker jag köpa en svindyr biljett till Sonisphere som äger rum den 7/8. Ja, det är egentligen onödigt med tanke på att min ekonomi är så risig, men för en gångs skull tänker jag strunta i det och säga: jag är värd det här.


Peachy keen

Solen värmer och jag fick ett bra betyg på sista hemtentan - med andra ord är det glada leendet inte långt borta. En liten skugga är dock att mötet på Ica inte kändes hundra-procentigt, vilket är lite trist. Gillade inte riktigt atmosfären. Jag tar självklart vad jag får, men hoppas ändå på ett positivt besked från Citygross i Länna som ligger högst på prio-listan.

Dags för Ramlösa blåbär och energirus, mycket att uträtta och dagen är ung.


Tisdagsplaner

Dags för dusch och uppfräschning. Ska röra mig ut mot Haninge snart och träffa S vid 13-tiden för fika och lite socaliserande. Kanske dags att få igång min skruttiga skrivare så den kan skriva ut mitt cv. Ska nämligen lämna det till S chef på Citygross på samma gång.

Ses!


Confusing storyline

Jag låg sov lugnt och fridfullt (eller ok, jag låg i en hög med ansiktet begravt i kudden och såg ut som fan). Var helt i min egen lilla värld när telefonens skrällande signal fick mig att flyga upp ur sängen och greppa luren. Följande scenario var nog det mest förvirrade och pinsamma samtal jag varit med om på länge.

Ica: (Med smärtsamt hurtig röst) Ja, hej! Detta är **** från Ica på Södermalm. Du lämnade in ett CV till oss för några månader sen.

Jag: (Nyvaken och förvirrad) Va? gjorde jag? (skärper mig) Ja, hej! javisst, det stämmer.

Ica: Vi behöver utöka vår personalstyrka under sommaren och hösten med fler anställda, främst i snabbkassan. Är du intresserad?

Jag: Självklart! Men, hur omfattande är tjänsten? Heltid, deltid eller bara extra? Förlåt, men jag har lämnat in så många CV:n under de senaste månaderna.

Ica: (Rösten låter förvirrad själv, och tycker uppenbarligen att jag rör till det hela) Extra vid behov, låter det bra?

Jag: Ok, då förstår jag. Jadå, det låter bra.

Ica: Vi måste ha någon som är väldigt utåtriktad och glad på den här positionen, dessutom måste personen kunna handskas med konservativa kunder och kunna undervisa dem och få dem att använda dessa kassor.

Jag: Ehm. Ja, men det stämmer exakt in på mig. (Är zombievarning fortfarande) Jag är van vid att vägleda och besvara frågor från mina tidigare jobb.

Ica: Det är inte samma sak. (Väntar på att jag ska utveckla mitt svar ovanför)

Jag: Nehe. Men jag är serviceminded och villig att lära. (Vid det här laget vill jag strypa mig själv med kuddöverdraget)

Ica: Bra. Vi vill träffa dig så snart som möjligt om du fortfarande är intresserad. Men innan jag glömmer det, vad gör du nu?

Jag: (Ännu mer förvirrad) Nu? Jag ska iväg till Haninge så idag går det nog inte.

Ica: Nej, jag vill veta vad du sysselsätter dig med. Ska du exempelvis plugga i höst?

Jag: javisst, det ska jag.

Ica: Ok, det är bra att veta. Men ska vi boka in ett möte, passar imorgon?

Jag: jadå, vilken tid? och vem ska jag fråga efter?

Ica: Kl 10, fråga efter ****

Jag: ok. Tack så mycket! Hej.

Herregud. Det borde vara lås på min tele fram till 11.00. De som känner mig vet att jag är helt desorienterad och superförvirrad när jag precis vaknat. Inte direkt idealsituationen för att göra ett gott intryck...


Rain with love

Stockholmshimmelen är mörk och disig. Hela Södermalm är insvept i tjocka och tunga moln. Sedan är det kyliga vindar som blåser också. Nej, detta är inte min melodi. Skyn får däremot mer än gärna öppna sig och låta tunga vattendroppar falla ner. Jag är en hängiven regn-älskare vissa stunder. Något av det mysigaste jag vet är att krypa in under en pläd, höra det mjuka smattrandet mot fönsterrutorna och ha en bra film spelandes framför ögonen. Till och med en blöt promenad kan vara riktigt uppfriskande om det handlar om lätt duggregn.

Nej, nu saknar jag en varm kopp med te, kanske får bryta av för en gångs skull och köra på lite hederligt, gammeldags kaffe?  

Update: vädret är schizo.



Aouch

Aj, min stackars mage. Vill helst av allt ligga på soffan och låta värken ebba ut just nu. P är dock i stan och jag vill gärna träffa honom ett tag. Så skönt att vandra runt i parken och känna den svala kvällsluften så det blir nog en promenad, ska smälta den bastanta middagen och uppdatera mig om vad han har haft för sig. Enligt ryktet var han på Kiss-konsert i går, lite avundsjuk är jag allt.  


Fulfilling night and day

Igår var det hektiskt som bara den. Klev upp vid 06.30 och åkte sedan iväg till ett rekryteringsmöte för en veckas jobb i augusti. Efter det åkte jag hem och lämpade av en väska, rusade vidare till Rosenlund. Var klar vid 14.00 och åkte sedan till Malins utspring. (Så stolt över dig, M) Tog bilen till lokalen vid hägersten och fixade i ordning mat och dukning till mottagningen. Möblemanget i lokalen hade inte uppdaterats på säkert 30 år det var som att åka i en tidsmaskin - lite lustigt, haha!

Var väldigt trött och slutkörd under eftermiddagen och kvällen, men vi hade det trevligt och åt en väldigt god ceasarsallad med diverse tillbehör. Hade velat dra med mig Malin ut, men hon ville gå med några andra till Chaplins så jag mötte upp Sara och gick till Rocks som planerat. Jag och Husky har det alltid enormt kul tillsammans och denna natt var inget undantag.

P.S. Både igår och idag har jag fallit över kanten och syndat på matfronten. Fy. Det där med att gå förbi chipshyllan håller inte så bra när man är bakis har jag märkt. Annars går det hur bra som helst. Imorgon blir det nya tag igen. Så länge man fortsätter att gå in på samma väg och har en hyfsad balans så är det ändå okej trots allt.


Hammerfall!

Hör och häpna, jag hann klart med allt! Lyckades bränna vid såsen lite dock, men vad fan. Så länge det är ätbart så är det godkänt :)

Nu ska jag strax ta och pallra mig ner till busshållplatsen, ska möta upp flickorna i gamla stan för att se konserten vid skeppsbron. Lär blir riktigt jäkla bra. Ses vi där?


I want you to take my broom and sweep

Ägnat två timmar till att leka städtant, rollen klär mig inte särskilt väl. Ser mest ut som en yr höna. Jag far runt och får egentligen inget vettigt uträttat. Just nu pustar jag ut lite innan jag sätter igång med middagen. Frågan är: när ska jag hinna göra mig i ordning för konserten med hammerfall? Ska nämligen gå hemifrån vid ca 18.55. Det återstår att se, brukar dock vara bra på att få ihop ting i sista sekunden vissa dagar. Även om det är ytterst sällsynt...


Busy schedule

God morgon! Har placerat mig i soffan med min frukost, filmjölk med blåbär. En upptagen dag väntar. Strax ska jag hoppa in i duschen och sedan ska jag kuska runt till hela fyra olika bibliotek runt om i stan för att lämna tillbaka böcker. Hem och städa, kusinerna kommer i dag. Förbereda inför Malins student. Slutligen ska jag kanske på Hammerfall med Sara och Sandra, blev inbjuden häromdagen. Ska ta och ringa Sandra och kolla upp detaljer.


Chock och gammelgubbar

Har konstigt nog gått in mer helhjärtat för lchf. Vem är denna människa som lyckas gå förbi chipshyllan utan sorg i blicken? En av mina stora droger här livet är ju dessa feta, salta, kolhydratfyllda bomber som är så ljuva för smaklökarna. I dag chockade jag till och med familjen genom att rosta ett lchf-komplement i ugnen. Ostchips av ostskivor, inga kolhydrater. Åt dem till tacos och är nu precis lagom mätt. Ett annat tips på snacks är torkat kött eller klassikern med grönsaksstavar och dipp.

Nu blir det fortsättningen på förkväll, trots att det är så tråkigt att man kan gäspa käken ur led. Ursäkten är att jag väntar på nyheterna som börjar precis efter. Spanar även lite på Niclas Wahlgren som lagar mat i programmet, det kan jag erkänna. Alltid tyckt att han är jättemysig, varför vet jag inte. Mamma såg mig sitta och stirra på skärmen och fnös: Niclas börjar bli gubbe. Detta och mitt farliga begär efter N.S. Kanske dags att spana på pojkar i min egen ålder, haha!


I feel it in my fingers, I feel it in my toes. It's all around me, so the feeling grows.

Knaprar morot och njuter av morgonsolen. Mår oförskämt bra just nu, trots att jag varit och är fortfarande till viss del, rätt slutkörd. I dag blir det till att knata iväg till banken för lite ärenden, sen ska jag eventuellt försöka fånga en glimt av värmen också. Hörs!


Det här är slutet på vår film...

Jag vet inte vad det är med den här låten som är så speciellt, men den har något.

Står i din port, står bara still
För en minut sen var du min
en tredjedel av den jag var går hem
för en är krossad, en är din
det här är slutet på vår film

Från och med nu
Från och med du

Ser dig på blåa i april
i telefon i nya jeans
men jag har samma trasor på och röker samma marlboro
jag minns varenda scen ifrån vår film

Oskar Linnros - Från och med du


My everyday life

Jag och mitt tangentbord är gifta för tillfället. Jag vill ha lugn och ro nu, tack. Och pistagenötter.



Brick by boring brick

Som ni ser så ägnar jag en stor del av min tid till att plugga på nätterna igen, inte bra alls. Men dygnet är omkullvält och plikterna måste utföras så det är bara att gilla läget. På lördag kväll tar jag sommaruppehåll - PEPP!


LCHF for the win

Gott och nyttigt recept. I alla fall om man föredrar att köra på lite LCHF-inspirerad kost.

Broccoligratäng, god till kassler, korv, etc. Passar även som ensamrätt.

Tid: 25 minuter
Portioner: 4 st

Ingredienser
500 g fryst broccoli
2 ägg
3 dl riven ost
1 dl grädde, alternativt creme fraiche.
Salt, peppar och andra kryddor som faller i smaken.

Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Koka broccolin enligt instruktionerna på förpackningen. Låt broccolin sedan rinna av och lägg dem i en form med höga kanter. Blanda sedan samman övriga ingredienser i en bunke och häll blandningen över broccolin. Gratinera i ugnen tills osten fått en fin färg.


Jag lovar, jag är spontan i själen!

Undrar vad jag ska hitta på under midsommarhelgen i år? Det var längesedan jag firade ordentligt, om jag nu någonsin har gjort det. Den högtiden har aldrig varit särskilt speciell för mig. För en gångs skull vill jag ha hela kittet med lantliga omgivningar, sill, alkohol och underbara vänner. Får väl se vart jag hamnar - en sak är dock säker: jag håller mina inlagda senapsfirrar i ett fast grepp.


Can't take this

Måste sätta igång igen. Skjut mig.

Thoughts

Veckan är fylld till bristningsgränsen. För att vara helt ärlig så orkar jag inte med något utav det, vill bara lägga ner datorn och böckerna helt och hållet. Kan tyvärr inte det. Nästa vecka kommer kallelsen, ska bli skönt och läskigt på samma gång. Så mycket som behöver diskuteras. Sen ska även en ny tid bokas för undersökning av min ökande astigmatism, min inkompetenta optiker kan ju inte besvara några av mina frågor. Dags att överge budgetkedjorna och satsa på en mindre och dyrare butik. Har redan hittat en som känns mer professionell - känns värt det. Trots att priserna är hutlösa.


Snookie snickers

Har suttit och tittat på ett totalt hjärndött och fruktansvärt roligt program från MTV, Jersey Shore. Underhållningsvärde på hög (låg) nivå och dessutom beroendeframkallande som bara den. Började titta häromkvällen för att jag var lite smått uttråkad och fann mig själv en timme senare helt inne i det trashiga, somriga Jersey. Fullt av manshoror, återanvändande av de antika truckerkepsarna samt guidos/guidettes. Gud. Jag vill skjuta skallen av mig för att jag ens gillar detta.

"I left the club early because I didn't want to cheat on my boyfriend. And I felt like eating ham and drinking water."

Don’t bring home any f*ckin’ elephants like that ever again.

I'm fat [fake cries] I'm about to eat a sausage right now. F*CK YOU ALL!!!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus