L leker kock igen

Känner mig riktigt huslig i dag. Så jag ställde mig och lagade till fetaostfylld köttfärslimpa och bakad potatis med smör till middag. Doften sprider sig i hela köket - mums.

Update: tänkte ta och dela med mig av receptet i sin helhet.

Fylld köttfärslimpa:

1 pkt köttfärs, 0,5-1 kg
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 pkt fetaost
1 dl grädde
1 dl ströbröd
2 ägg
1 finriven gullök
Pressad vitlök efter behag.
Smör.

Bakade potatisar:

Borsta dem noggrant och stick sedan i dem, annars kan de explodera senare under tillagningen. Ställ ugnen på 175 grader och låt dem stå på en plåt eller på galler i cirka 1 timme. Strunta i folie, det ger bara ytterligare fördröjning. När de är klara kan du skära i ett kryss i dem, salta och ha i en klick smör.

Gör så här med köttfärslimpan:

Ställ ugnen på 175 grader. Blanda ströbröd, grädde, salt, peppar och ägg i en skål. Låt det stå och dra  en stund. Under tiden hackar du gullök och pressar vitlök som du efter några minuter rör ner i smeten. Ta fram köttfärsen och mixa det med resten av ingredienserna. Ta fram plastfilm eller bakplåtspapper och bre ut det på en arbetsyta. Platta ut köttfärsen ovanpå det och fyll den med söndersmulad fetaost. Lägg även till lite extra kryddor om du känner att det behövs. Rulla ihop till en limpa och placera på en smord plåt. Grädda i ugnen i cirka 50 min.

Bon appétit!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus