Frukost med en extra lyxig twist!

Fick ett ryck och bakade scones i går. Led av samma åkomma i fredags och då bestämde jag mig för att trotsa den ädla bakkonsten och tillverka små rykande knyten utan bakpulver. Ingen succé, men är man sugen så kan man i alla fall testa. Även fast det är dömt att misslyckas. Under söndagen hade jag tagit förnuftet till fånga och pallrade mig till affären för att köpa den saknade ingrediensen. Kort och gott: nybakat med smör och ost är helt enkelt förträffligt!

Scones, grundrecept.

  • 3 dl mjölk
  • 100 gram smör
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus