Aftermath

Kom hem från sjukhuset igår eftermiddag. Just nu gör jag inget annat än vilar och torkar blod. Ser ut som Frankensteins monster och det är ingen underdrift. Resten av den här veckan tänker jag undfly allmänhetens blickar och stanna kvar i sängen. Efter helgen ska jag nog våga mig ut i verkligheten igen.

En resumé angående gårdagens bravader, tänker inte säga "snabb" för den är tämligen långdragen:

Steg upp vid halv sju och var kolugn, precis som jag varit hela sommaren. Kvällen innan var jag smånervös och nästan lite rädd, men det hade blåst över. Åkte iväg till Kungsholmen och anmälde mig i kassan på nedervåningen och tog sedan hissen upp till vårdavdelningen. Blev förd till ett rum fyllt av sängar där en annan tjej redan huserade. Fick de vanliga hemska sjukhuskläderna och en skärm att byta om bakom. Sedan kom en sköterska med skåpnycklar och satte på mig ett armband med personuppgifter. Fick sedan informera om att jag hade fastat och att förkylningen nästan helt gått över. I handen fick jag en burk fylld av fyra tabletter, två vanliga panodil, en lugnande och en mot illamående som jag specifikt bett om innan. Fick också en kanyl i handen. När de skulle rulla upp mig mot väntrummet där jag skulle ligga innan jag fick åka in på operation, började jag skämmigt nog fälla några tårar och blev lite uppriven. Dolde det dock väl och hade stöd i form av pappersnäsdukar. Men lite obehagligt är det ju med operationer och de skulle faktiskt gå in med en skalpell på mitt jäkla öga.

Väl inne i operationsalen var jag jättenervös igen, men svävade tack gode gud iväg av sömnmedlet inom trettio sekunder efter att de sprutat in det. Vaknade till liv nere på rummet där jag ursprungligen befunnit mig och hade fått omslag på ögat som skulle sitta kvar i några timmar. Var yr och desorienterad och det enda jag kunde tänka på var: hur hemskt ser det ut? Jag har hört skräckhistorier om att ögonfransarna klipps ner och hela ögonvitan är blodröd och svullen. I mitt fall är bara ena sidan det och ögonfransarna är kvar, men tro mig, det räcker. Det ser rätt för jävligt ut ändå. Stygnen spänner dessutom och blod måste torkas bort några ggr om dagen. Så fort jag rör huvudet eller ögat bränner det som eld så det bekvämaste är att hålla sig i stillhet och hålla ögonlocket stängt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus