Poesi

I en inbunden vit bok samlar jag mina dikter. Jag skriver ganska sällan i den, kanske en gång varannan månad. När boken är fylld och OM jag är nöjd med innehållet så ska jag försöka få den utgiven. Jag vet inte när det kommer ske, men jag skulle vilja att det skedde snart. Jag har gott om stoff och temat är redan glasklart. Den ska behandla mitt liv, mina ungdomsår. Alla dikter har inspiration från verkligheten. Vissa kvällar sitter jag och skriver om gamla alster, förbättrar eller lägger till. Vissa vill jag stryka, men jag gör det inte. De har ett värde även fast de inte kommer att finnas i ett färdigt manuskript. Denna dikt skrev jag om nu ikväll. Originalet skrev jag för två år sedan. Grundtanken finns kvar, men den är tydligare nu än då. Kommentera gärna.

Ängeln har gyllenbrun hud och klara gråblå ögon. Hans vingar är dolda och sagomyten är ett hån i hans själ. Glorian är osynlig och hans mun ler inte. Ögonens färg djupnar när han finurligt blickar ner på mig och kysser mig på huvudet. Mina fingrar flätar in sig i hans och jag tar mina andetag i samma takt som han tar sina. Tryggheten är ett mjukt, böljande täcke tills han öppnar munnen och börjar tala. Mina läppar säras och ordlösa protester kryper fram. Han ska höra mig, men han tittar bara bort. Min röst ekar när jag sakta smekar hans kind. Jag vill lägga handen på hans axel och stanna honom i dörröppningen, slita av hans osynliga gloria och trasa sönder de lätta fjädervingarna i blodfläckade strimlor. Jag ser ju hans sanna färger, jag ser ljuset som skiner inifrån. Blindhetens fasad blir tätare och hans tunga steg smäller mot golvet. Han ser sig inte om. Han har låtit sina sanna färger blekna.


Kommentarer
Postat av: Husky

Otroligt fruktansvärt vacker dikt, men samtidigt grym! Du skriver så bra att jag får gåshud!



Svar: Ja, det var lite för mkt pengar som gick åt speciellt med tanke på torsdagens middag och drinkar på Fridays...dit drar man ju inte varje helg precis. Priserna är HUA!

En lugn helg ska man definitivt unna sig med jämna mellanrum! MEN: Onsdag? (vink, vink) :D

Kramar!

2010-05-03 @ 18:50:44
URL: http://thesixth.blogg.se/
Postat av: S

Jag kan inte helt sägga att jag förstår även om jag vet vad det handlar om. Men den otroliga smärtan och vanmakten skjuter ut från texten mot en. Det går liksom inte att göma sig. Den knäker, den är som ett fönster. Jag vet ingen som kan dra in en i sin själ lika bra som du/Snow

2010-05-03 @ 19:20:58
Postat av: Chili

TACK så innerligt mycket!!! er kritik är ovärderlig och betyder så mycket för mig. Det är svårt att inte låta kritiken gå överstyr när man läser sina egna alster, just därför är det så bra att andra känner sig villiga att dela med sig av sina åsikter och tankar.

2010-05-03 @ 20:20:34
URL: http://lovisabjorklund.blogg.se/
Postat av: Husky

Tack så mycket darling! :) Jag placerar gärna min feta bak på ditt golv på onsdag haha! Ja, det låter nästan som att den där vinaren är tillägnad mig :P Jag ska fika med Jennie kl 16, men jag kan försöka få med henne hem till dig efteråt :) I värsta fall får vi dricka lite "vitaminer" i form av Blusaft på vägen haha! :D Krams!

2010-05-03 @ 21:16:01
URL: http://thesixth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus