På med kockmössan, här kommer lite enkel inspiration!

De senaste året har jag verkligen blivit intresserad av att laga mat. Att testa recept är hur roligt som helst och det är också på något sätt rogivande att stå där och skapa. Kanske låter jätteskumt, särskilt eftersom jag alltid varit i stort sätt värdelös i köket. Jag börjar faktiskt bli bättre, tro det eller ej. Jag sätter inte igång brandalarm och jag bränner inga micropopcorn längre. Jag kan rensa svamp (tack, S!)och kokar inte sönder pasta. Jag har dock fortfarande en tendens att krydda sönder diverse maträtter och de flesta bak går åt skogen. Jag måste också erkänna att jag fortfarande steker sönder kött ibland... inte lika ofta som förut, men det händer. Nåja, allting har sin tid! Det första receptet här nedanför hittade jag via google, tänkte laga det på prov någon dag framöver. Enkelt, gott och billigt. Perfekt mat att slänga ihop som en vanlig vardagsmiddag.

Ingredienser:
Tinade laxfiléer
Cashewnötter
Valfria kryddor, exempelvis salt och peppar.
Sötsur thaisås
Cremefraiche, godare med lättvarianten skulle jag tro.
Ris

Lägg laxen i en ugnssäker form och häll ungefär 1 dl sötsur sås över varje filé. Strö över cashewnötter och valfria kryddor. In i ugnen, 175 grader i ca 15 minuter. Ta en burk cremefraice och rör ut med en gnutta sötsur sås, ha det till riset och servera sallad vid sidan om.

Ett annat bra vardagsrecept är min grymma svampstuvning. Kan serveras till det mesta. Kött, på varma smörgåsar eller i crepes och omeletter. Jag brukar improvisera för det mesta, men skriver ut måtten i alla fall. Detta är till ca 4-5 pers.

1-2 burkar champinjoner
Margarin eller smör, ca 50 gram
0,5-1 dl vetemjöl
2-3 dl mjölk
Salt/peppar
Soja

Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjöl. Vispa ihop till en redning och se till att få bort alla klumpar. Tillsätt mjölken. Låt det tjockna till sig. Häll sedan i svampen och salta/peppra en aning. Rör hela tiden så att den inte bränns i botten. Ha i lite soja, det är mest för färgens skull. Allt som allt så ska stuvningen puttra runt 5-10 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus